Eurovisiooni fännid: võidab Rootsi, Tanja jõuab sama kaugele kui Birgit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanja esimene lavaproov ja backstage
Tanja esimene lavaproov ja backstage Foto: Thomas Hanses (EBU)

Rahvusvahelise Eurovisiooni lauluvõistluse fännklubi OGAE (Organisation générale des Amateurs de l'Eurovision) tabelis sai Eesti eurolugu «Amazing» 29. koha.

OGAE-l on harud 39 Euroopa riigis ning lisaks OGAE Rest of the World, mis koondab ülejäänud riigid üle maailma. OGAE harud hääletavad igal aastal oma lemmikud ning tulemused koondatakse üheks suureks edetabeliks.

Eesti laulule andis punkte neli riiki: Bulgaaria (2 punkti), Venemaa (3 punkti), Küpros (1 punkti) ja Aserbaidžaan (3 punkti).

Eestist koha võrra eespool on Läti ja tagapool Valgevene. Leedu, Albaania ja Valgevene said null punkti.

OGAE tänavune esikümme:

1. Rootsi

2. Ungari

3. Iisrael

4. Austra

5. Suurbritannia

6. Armeenia

7. Norra

8. Hispaania

9. Kreeka

10. Montenegro

Vaata kogu tabelit siit.

OGAE Estonia andis 12 punkti Ungarile, millele järgnesid Soome, Iisrael, Holland, Rootsi, Kreeka, Armeenia, Norra, Hispaania ja Prantsusmaa.

Eelmisel aastal ennustas OGAE Eurovisiooni võitu Taanile. Birgit jäi mulluses tabelis 30. kohale - võistlusel pääses ta napilt finaali ja sai 20. koha. Aasta varem ennustati kohta esikümnes Ott Leplandile, kes sai finaalis kuuenda koha. Getter Jaani laulu puhul pani aga OGAE puusse, ennustades sellele kohta esikümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles