Vaata, kuidas loeb Matvere raadios sisse emadepäeva soove ning mida arvab muusik Tanja euroloost

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emadepäeva eelsed sisseostud tehakse Eestimaa suuremates kaubanduskeskustes ja supermarketites Marko Matvere taktikepi all. Elu24 käis siseraadios vaatamas, kuidas Matvere reklaamteksti sisse loeb ning rääkis muusikuga ka paar sõna juttu.

Eesti suurim siseraadio operaatorfirma Artist Siseraadiod OÜ on kutsunud emadepäeva nädalal kaubanduskohtade taustmuusikat valima tuntud laulja, näitleja ning maailmaränduri Marko Matvere. Tema koostatud lugudevalik leiab koha taustmuusikaprogrammides rohkem kui kolmesajas ostukohas üle Eesti.

«Marko lemmiklugusid saab taustmuusikana kuulata 8.-11.maini nii kaubanduskeskuste, suurte toidukaupluste kui ka ehitusmarketite siseraadiotes. Lauludevalik on erinevate ostukohtade lõikes erinev, kuid kõikjal emadepäeva eelsele ajale kohaselt pisut romantilisem kui tavaliselt,» ütles Artist Siseraadiod OÜ muusikajuht Dali Kask.

Kask lisas, et Matvere kaasamine siseraadiote muusikavaliku koostamisse aitab teha olmemuusika valikut põnevamaks ning kõnetab seeläbi paljusid Eestimaa emasid ja vanaemasid, kelle hulgas on kahtlemata ka palju Matvere talendi austajaid.

Omaenda lauldud lugude osas on Matvere olnud niivõrd tagasihoidlik, et neist ei kõla siseraadiotes lausa mitte ühtegi. Seevastu põnevaid esitajaid laiast maailmast jätkub ning rännumehele kohaselt on Marko lemmikartistide geograafiline skaala lai : Bob Marley ning Harry Belafonte Jamaicalt, Cesaria Evora Roheneemesaartelt, Goran Bregovic Bosnia ja Hertsegoviinast, Ladysmith Black Mambazo, meesvokaalansambel Lõuna-Aafrika Vabariigist ning paljud teised.

«Hea muusika algab suure M-tähega ja selle tunneb ära juba peale mõnesekundilist kuulamist,» annab Matvere retsepti, kuidas kvaliteetmuusikat edukalt identifitseerida.

«Mõte muuta kaubanduskohtade olmemuusikat pisut mitmekülgsemaks intrigeeris mind ning seetõttu otsustasin olla sel nädalal siseraadiote külalis-muusikatoimetaja. Siinkohal minu soojad soovid ka kõigile emadele ja vanaemadele eesootava tähtpäeva puhul,» sõnas Matvere.

Intervjuus Elu24-le rääkis Matvere, et enda lugusid kuulamisse valikusse ei pannud ta sellepärast, et leiab, et see ei ole sünnis.

Kuigi Matvere pole suur popmuusika fänn, siis lubab mees ka Eurovisiooni finaalkontserti jälgida. «Kui artistil on seal mingid võimalused, siis ikka jälgin viimast kontserti.»

Tanja lugu Matvere ei kommenteeri, sest Tanja on tema hea tuttav ja tore inimene, aga taoline muusika pole väga tema maitse. «Eurovisioonil juba tuleb esitada sellise maitsega lugusid, mis sinna sobib.»

Vaata videost, mida räägib Matvere oma selle aasta plaanide kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles