Soomlaste Eurovisiooni laulu peetakse «ärritavalt keskmiseks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ansambli Softengine laulja Topi Latukka
Soome ansambli Softengine laulja Topi Latukka Foto: SCANPIX

Soome ansambli Softengine poolt Eurovisioonil esitatav pala «Something Better» on saanud välismaalt kiitust, kuid samas peetakse seda ka «ärritavalt keskmiseks», kuna ei pane publikut kaasa elama.

Soome astub täna Kopenhaagenis Eurovisiooni teises poolfinaalis lavale kaheksandana, edastab The Mirror.

Soome laulud ei ole Eurovisioonil pärast ansambli Lordi 2006. aasta võitu enam kuigi edukad olnud.

Soomlased loodavad, et sel aastal naeratab õnn ka neile.

Brittide arvates on soomlaste selle aasta laul just selline, mis on nii ja naa.

«Soome laul tundub sellisena nagu oleks nohune ja lukus kõrvadega Chris Martin selle oma ansamblile Coldplay kirjutanud. See ei ole ei hea ega halb, vaid liiga keskmine,» kirjutasid Briti väljaanded.

Probleemseks peetakse ka laulja Topi Latukka häält, mida ta võiks «paremini valitseda». Lisaks peaks Latukka hetkeks oma kitarri unustama ning rohkem publikuga kontakteeruma.

«Soome võistlejal on selle aasta esinejate seas üks nõrgematest häältest. Seda probleemi ei paneks tähele kui ta ei püüaks võistelda oma hääleulatusega Rootsi Sanna Nielseni ja Hispaania Ruth Lorenzoga. «Something Better» ei ole kuigi hea pala, kuid siiski Soome üks viimase aja paremaid,» arvasid britid.

Rootslased seevastu peavad Soome väljavaateid Eurovisioonil üsna heaks.

«Täiesti sobiv pala. Eurovisioonil on olnud ka hullemat rokki,» kirjutas Aftonbladet.

Rootslaste arvates saadab täna edu Austriat, mille võistluslaulu «Rise Like a Phoenix» kannab ette habemega naine Conchita Wurst.

Mitmed muusikaleheküljed kirjeldasid Soome pala samuti kui väga keskmist.

Täna astuvad Taanis Kopenhaagenis Eurovisiooni teises poolfinaalis lisaks Soomele lavale Malta, Iisarel, Norra, Gruusia, Poola, Austria, Leedu, Iirimaa, Valgevene, Makedoonia, Šveits, Kreeka, Sloveenia ja Rumeenia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles