Patriarhid: jumal saatis Conchita Wursti tõttu Balkanile üleujutused

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conchita Wurst
Conchita Wurst Foto: SCANPIX

Serbia ja Montenegro õigeusukiriku patriarhide arvates on Balkani poolsaare praegustes üleujutustes süüdi Austria transvestiidist laulja, habemega naine Conchita Wurst.

Nende sõnul karistas jumal piirkonda, kuna seksuaalvähemusse kuuluv Wurst võitis Eurovisiooni lauluvõistluse ning propageerib homoseksuaalsust, kirjutab pinknews.co.uk.

«Jumal saatis paduvihmad ja üleujutused, meenutamaks inimestele, et nad ei oleks Conchita Wursti sarnased,» laususid patriarhid.

Praegused üleujutused mõjutavad kümnete tuhandete inimeste elu. Sajad tuhanded majapidamised on jäänud elektrita. Hukkunuid on 20 ümber.

Serbia õigesusukiriku patriarh Irinej selgitas, et jumal ei aktsepteeri sekusaalvähemusi ning üleujutus on karistus nende pahede eest.

«Jumal samas peseb tulvaveega Serbia patust puhtaks,» jätkas patriarh.

Montenegro õigeusukiriku patriarh Amfilohje sõnas, et üleujutused on märgiks, et inimesed lõpetaks Wursti ülistamise nagu ta oleks Jeesus.

«Wursti Eurovisiooni võit ja üleujutused ei ole kokkusattumus, vaid hoiatus. Jumal saatis tulvaveed, et iniemsed pööraksid patule ja selle propageerijale selja,» lausus patriarh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles