Maria Soikonen Bluestockingust - iluuisutajast eurolaulik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bluestocking
Bluestocking Foto: Bluestocking

Kolmapäeva hommikul käis «Terevisioonis» oma Eesti Laulu konkursilugu esitamas ansambel Bluestocking. Intervjuus tuleb aga välja, et Bluestockingu Laulja Maria Soikoneni näol on tegemist üpris kireva isikuga, kellel on peale muusika muidki huvisid.

Tuleb välja, et Maria on 5 aastat iluuisutamisega tegelenud. Lisaks on Soikoneni kirjutatud lugu varemgi Eesti Laulu konkursil osalenud, kuid siis edasi ei pääsetud. Tavaelus töötab naine keeleõpetajana.

Urmas Vaino küsimuse peale, kas Bluestockingu lugu räägib sellest, kui halb meeste sõnavara naiste suhtes on, vastab lauljatar järgmiselt: «Ühelt poolt see lugu on natukene koristamisest ja sellest, et tuleb koristada nii naistel kui meestel. See lugu on selline lapitekk – nii paljud inimesed on seda inspireerinud aastate jooksul. Ma ise näen väga-väga selgelt, missuguse jupikese kes on inspireerinud – minu kliendid, õpilased, treenerid, sõbrad jne. See lugu on väga mitmetasandiline. Sellele loole on omane väga kõrge semiootiline mitmetasandilisus.» Selle aasta laul valmis Bluestockingul viie minutiga.

Veel tahtis Urmas Vaino teada, miks lauljataril sokk käes on. «Ma mõtlesin, et see on lahe,» vastas Soikonen.

Erik Morna kommentaare Bluestockingu selle aasta laulu kohta iseloomustab üks läbiv mõte – kas lugu põrub täielikult või võidab terve Eesti Laulu konkursi.

Vaata ka tervet intervjuud Mari Soikoneniga siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles