Homme selguvad esimesed viis Eesti Laulu finalisti, tagatoas kommenteerivad Juur ja Oja

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2015 I poolfinaal, proovid ja melu. Elisa Kolk
Eesti Laul 2015 I poolfinaal, proovid ja melu. Elisa Kolk Foto: Viktor Burkivski

7. veebruaril selguvad laulukonkursi Eesti Laul 2015 esimesed viis finalisti. Oma kohad tagatoas võtavad taas sisse asjatundlikud kommentaatorid Mart Juur ja Peeter Oja. Poolfinaalides juhivad saateid Helen Sürje ja Indrek Vaheoja.

Mart Juur: «Loodan, et kõik veedavad mõnusasti aega, et nii artistid kui televaatajad naudivad showd.» Peeter Oja ootab, et I poolfinaal avaks uued horisondid. «Omalt poolt luban need avatud horisondid lahti hoida,» kinnitab Oja.

ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normeti sõnul osaleb sel aastal konkursil mitu laulu, mis võiksid olla ka rahvusvahelised hitid. «Lisaks on head eestimeelset muusikat, mis saab kindlasti osaks meie popkultuurist. Eesti Laulu konkursil kohtuvad erinevad žanrid ja ambitsioonid - konkursi algne idee töötab siiani väga hästi. Tulevad põnevad saated,» rõõmustab Normet.

Tänavu lööb Eesti Laulus kaasa ka ansambel, keda pole näha võistlustules.

Eesti Laul 2015 tunnusmuusika ja vahekõllid on loonud Noortebänd 2013 publiku lemmik ansambel Ouu. «Ouu liikmetel on siiralt hea meel olla sellise suure ettevõtmise üks lülidest, kuigi ülesanne tuli üllatusena. Meie eelis osalejate ees on kindlasti see, et meie muusikaline panus ei lähe ei žürii- ega rahvahääletusele,» sõnab Ouu eestvedaja Hyrr Innokent Vainola.

I poolfinaali esinejad esinemisjärjekorras:

Lugu / Esitaja / Autorid

1. “Päev korraga” / Karl-Erik Taukar / Karl-Erik Taukar, Mark-Eric Kammiste, Fred Krieger

2. “Kohvitassi lugu” / Miina / Miina Rikka

3. “Exceptional” The Blurry Lane / Kristina Bianca Rantala

4. “Hold on” / Liis Lemsalu & Egert Milder / Liis Lemsalu, Madis Lett, Egert Milder, Henri Kuusk, Rob Montes

5. “Saatuse laul” / Airi Vipulkumar Kansar / Urmas Kõiv, Anneli Kõiv

6. “Üle vesihalli taeva” / Maia Vahtramäe / Olav Osolin

7. “Troubles” / Robin Juhkental & The Big Bangers / Robin Juhkental & The Big Bangers

8. “Unriddle Me” / Elephants From Neptune / Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg

9. “Superlove” / Elisa Kolk / Vahur Valgmaa

10. “Kordumatu” / Bluestocking / Maria Soikonen

Viis finalisti valitakse välja žürii ja rahvahääletuse kombinatsioonina. Žürii ja rahva poolt saadud punktid liidetakse ning viis suurima toetuse saanud artisti pääsevad finaali, mis toimub 21. veebruaril Nordea Kontserdimajas. 

Rahvahääletuseks avatakse laupäeval poolfinaali ajal telefoninumbrid, kõik soovijad saavad oma lemmikuid toetada. Numbrid leiab teleekraanilt ja võistluse kodulehelt. Otseülekanne ETV-s algab kell 21.35.

Lisainfo ametlikult kodulehelt ja Facebook’ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles