See pole nali: tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel osaleb Austraalia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viini linnapea Michael Häupl ja Austria ringhäälingu juht Alexander Wrabetz vajutasid 26. jaanuaril käima kella, mis loeb aega Eurovisiooni lauluvõistluseni. 60. Eurovisiooni finaal toimub Viinis 23. mail
Viini linnapea Michael Häupl ja Austria ringhäälingu juht Alexander Wrabetz vajutasid 26. jaanuaril käima kella, mis loeb aega Eurovisiooni lauluvõistluseni. 60. Eurovisiooni finaal toimub Viinis 23. mail Foto: SCANPIX

Tänavu Viinis toimuva 60. Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis astub üles Austraalia esindaja.

EBU teatas täna, et Austraalia pääses otse finaali, mis tähendab, et võistluse finaalis esineb 27 riiki, vahendab eurovision.tv.

Austraalia vähemusrahvuste kanal SBS on Eurovisiooni üle kandnud 30 aastat ja kohalikel on võistluse vastu suur huvi.

Austraalia saab hääli anda mõlema poolfinaali ja finaali ajal. Praegu on teada, et hääled otsustab žürii, kuid uuritakse võimalusi, et 50 protsenti Austraalia häältest saaks otsustada rahvas.

Austraalia sai otse finaali, et mitte võtta ära võimalikku finaalikohta mõnelt Euroopa riigilt. Kui Austraalia peaks võitma, korraldab võistluse Austraalia rahvusringhääling koos EBUga mõnes Euroopa riigis. 

Austraalia osalemine on mõeldud ühekordse projektina, kuid kui riik peaks võitma, saavad nad võimaluse saata võistleja ka tuleva aasta Eurovisioonile.

Eelmisel aastal sai Austraalia esimest korda võimaluse esineda Eurovisiooni laval, kui teise poolfinaali ajal astus üles lauljatar Jessica Mauboy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles