Eesti Laulu finaal üllatab kõverpeegli ja uue muusikaga

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Papa Pärnus
Suur Papa Pärnus Foto: Marie Rosalie Hanni

21. veebruaril selgub Nordea Kontserdimajas Eesti Laul 2015 võitja. 

Saadet juhivad Marko Reikop ja Henrik Kalmet. Sellel aastal on vaheklippide Vanamees välja vahetatud noorema põlvkonna esindajate vastu. Vaheklippide teemad on valusad, kummastavad ja üllatavad. Klippides lahkavad lapsed täiskasvanute probleeme, käsitletakse sündi, surma, vanadust, armastust, abielu, lahkuminekut, poliitikat ja teisi elulisi teemasid. Igapäevased täiskasvanulikud dialoogikatked muutuvad läbi lapsesuu valusalt alasti tõeks. «Peegel vaataja silme ees muutub tihti mõnusalt kõverpeegliks,» kommenteeris klippide režissöör René Vilbre.

Finalistidele ja vaheklippidele lisaks vallutavad lava kuum räppar Suur Papa, indie-muusikat viljelev Tartu Roki ja Popi Instituut ning eksperimentaalne indie-garaažikvartett Junk Riot, kes esitleb oma uut venekeelset loomingut.

Foto: kaader muusikavideost

Suur Papa kirjutas oma esimese räpi juba 4. klassis ja esitas selle koos oma parima sõbraga klassiõhtul õpetajale.Tema tänane nimi Suur Papa on valitud, näitamaks  inimestele, et väline mulje on alati petlik, igas inimeses peitub midagi suurt. 

Tartu Roki ja Popi Instituut on  sirutanud edukalt tiibu välismaale, sel aastal andis ta välja USA plaadifirma Minty Fresh alt albumi «Marienbad» ning on sõlminud labeliga 5- aastase lepingu. 

Foto: Erakogu

Suure osa Junk Rioti kõlapildist kujundavad helehäälne vokaal ning tugevalt moduleeritud, kajatiined kitarriefektid. 2006. aastal kokku tulnud ansambel on tänaseks leiutanud ainulaadse kõla, milles annavad tooni valjud kitarrid, metsik vokaal, mahlased bassikäigud ja pulsina tuksuv trumm.

Laupäeval astuvad lavale 10 finalisti, kelle hulgast valitakse Eesti Laul 2015 võitja.

Lugu / Esitaja / Autorid

finaali esinemisjärjekorras:

1. «Minu päike» / Luisa Värk / Mikk Tammepõld, Luisa Värk 

2. «Üle vesihalli taeva» / Maia Vahtramäe / Olav Osolin 

3. «Goodbye to Yesterday» / Elina Born ja Stig Rästa / Stig Rästa

4. «Idiot» / Kali Briis Band / Alan Olonen

5. «Troubles» / Robin Juhkental & The Big Bangers / Robin Juhkental & The Big Bangers 

6. «Burning Lights» / Daniel Levi / Daniel Levi Viinalass 

7. «Superlove» / Elisa Kolk / Vahur Valgmaa 

8. «Exceptional» / The Blurry Lane / Kristina Bianca Rantala  

9. «Unriddle Me» / Elephants From Neptune / Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg 

10. «This Is Our Choice» / Triin Niitoja & John4 / Jaanus Saago, Triin Niitoja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles