Eesti valiti esimest korda Eurovisioonil Põhjamaade hulka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria suursaadiku Eurovisiooni eelne vastuvõttt ETV stuudios. Elina Born ja Stig Rästa
Austria suursaadiku Eurovisiooni eelne vastuvõttt ETV stuudios. Elina Born ja Stig Rästa Foto: Erlend Štaub

Eesti astub esimest korda Eurovisiooni ajaloos üles homme õhtul olulisel Nordic Night pressiüritusel, kus traditsiooniliselt tutvustavad oma muusikat ja riiki Skandinaavia riigid: Rootsi, Norra, Taani, Island ja Soome. Nüüd on ametlikult kuuendaks riigiks just Eesti.

"See on suur tunnustus kogu Eesti kultuurile ja meie muusikutele, et meid on n-ö klubisse võetud," rõõmustas Eesti delegatsioonijuht Mart Normet. "Ajakirjanduse huvi on selle sündmuse vastu alati suur, sest alati on mitmed Põhjamaa riigid favoriitide hulgas," lisas ta.

Foto: Rene Vilbre, ERR

Ka Elina ja Stig ootavad väga Nordic Night’il esinemist. "Saame lava jagada oma lemmiklauludega," kinnitas Stig. "Elina lemmikuks on Norra, minul Rootsi ning lava taga oli meil südamlik tutvumine ka Soome bändiga," lisas ta.

Elina ja Stig esitavad lisaks võistluslaulule "Goodbye to Yesterday" ka tuliuue ja senikuulmatu laulu Elina peagi ilmuvalt plaadilt.

Mart Normet toonitab Eesti Eurovisiooni ametliku fännklubi olulisust selle saavutuse juures. "Idee tuli nende poolt, et miks ei võiks me end Põhjamaa riikidele välja pakkuda. Õnneks on meie suhted naabritega väga lähedased - nii et "jah" sõnad tulid üllatavalt kiiresti," kirjeldas Normet.

Kõige kauem aega võttis hoopis Viinis sobivad koha leidmine. Nädala eest löödi käed ühe kõige tuntuma kohaliku klubiga - Chaya Fuera.

Eesti saabub homsele üritusele koos kingitusega. "Eesti toit on miski, mida turistid väga kiidavad - seega otsustasime kontakteeruda väikeõllede tootjatega, et kaasa võtta eksklusiivsed käsitööõlled," rääkis Eesti fännklubi asepresident Illar Toomaru. 

"Kõige kiiremini reageeris Õllenaut ja nii viimegi Eesti poolt kingituseks kaasa "Nordic Night" eriõlle, moodsa punase eili, mis pruulitud sobivalt viini linnastega," täpsustas ta.

"Eraldi suur tänu tuleb öelda ka EASile, kes nägi "Nordic Night’is" potentsiaali Eesti tutvustamiseks ja aitab kaasa pressiürituse läbiviimisel," ütles Mart Normet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles