Eurovisiooni otseülekandeid Eestis vaatas üle 682 000 inimese

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni võitis Rootsi
Eurovisiooni võitis Rootsi Foto: SCANPIX

Eurovisiooni lauluvõistluse otseülekannetele elas ETV vahendusel kaasa üle 682 000 inimese.

«Kõige rohkem oli vaatajaid finaalil, kui ülekannet jälgis keskmiselt 318 000 vaatajat minutis. Samas tipphetkel, Elina ja Stigi esinemise ajal, vaatas Eesti esindajaid 379 000 inimest ehk 31.2 protsenti 4-aastastest ja vanematest Eesti elanikest,» rääkis TNS Emori uuringuekspert Peeter Teedla. Viimati võis näha kõiki kolme Balti riiki Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis võistlemas 2002. aastal Tallinnas, enne 2015. aastat pole kolmel Baltimaal korraga õnnestunud läbi poolfinaalide kadalipu finaali pääseda.

Traditsiooniliselt on kõige suuremad Eurovisiooni-huvilised Eesti televaatajad – esimest poolfinaali vaatas üle 22% Eesti elanikest ning finaali otseülekannet oli vaatamas juba üle 26% elanikest.

Lätis ja Leedus olid vastavad protsentnäitajad oluliselt väiksemad. Kolme riigi peale kokku vaatas Eurovisiooni lauluvõistluse otseülekandeid vähemalt ühe minuti märkimisväärne hulk huvilisi – üle 2.6 miljoni vaataja.

Eurovisiooni lauluvõistlus 2015 (vaatajaid keskmiselt saateminuti kohta, otseülekanded) Saade Kanal Vaatajaid (tuh) Vaatajaid (%)

Foto: TNS Emor
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles