Elu24 intervjuu! Gertu Pabbo Eurovisioonist: Eestit võiks esindada eestikeelne laul

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gertu Pabbo
Gertu Pabbo Foto: ERR

Telesaatest «Eesti otsib superstaari» tuule tiibadesse saanud kaunis Gertu Pabbo osaleb Eesti Laul 2016 teises poolfinaalis looga «Miljon korda». Loo muusika autorid on Priit Pajusaar ja Lii Schmidt. Sõnad on loonud Maian Kärmas. Elu24 uuris lähemalt, mis tunded Gertut seoses Eesti Lauluga valdavad?

1. Millest räägib Sinu Eesti Laulu võistluslugu? Kuidas see sündis?

Gertu: Lugu räägib elus ettetulevatest raskustest ja nende ületamistest, mille järel me ka lõpuks tugevamana edasi liigume. Lugu sündis koostöös Priit Pajusaarega, keda mina julgeksin küll pidada Eesti eurolaulumaastikul peaaegu, et legendiks, Maian Kärmase ning noore ja andeka Lii Schmidtiga. Loo idee autorid pöördusid minu poole palvega seda esitada ning siin ma täna Teie ees selle looga olengi.

2. Kas lugu on kirjutatud Eurovisiooni jaoks?

Gertu: Algse idee järgi mitte, kuid laulu sai arendama hakatud teadmisega, et see esitada Eesti Laulule.

3. Miks just see lugu võiks võita?

Gertu: 20 poolfinalisti hulgas on suhteliselt vähe eestikeelseid lugusid aga olen siiski arvamusel, et Eestit võiks esindada eestikeelne laul. Lisaks on ju tegemist ilusa ja meeldiva looga, mis järgib mõnes mõttes sellist klassikalist eurolaulu formaati - meeldejääv viis, ilus muusika ja loodan, et minu poolt ka meeldejääv esitus.

4. Mida tähendab Sinu jaoks Eesti Laulul osalemine?

Gertu: See tähendab minu jaoks vaid enda proovile panekut ning kindlasti saan ka ühe suure kogemuse võrra rikkamaks!

5. Kas oled tegelikult huvitatud Eurovisioonil osalema või on see üks viise, kuidas Eestis Eesti Laulu vahendusel veelgi rohkem tuntust koguda?

Gertu: Kindlasti olen huvitatud Eurovisioonil osalemisest ning mul oleks suur au Eestit esindada. Siin tahaks kohe vastu küsida, et kes ei oleks huvitatud Eurovisiooni lõppkontserdil esinemisest? Arvan, et sellist inimest on leida väga keeruline, kui mitte isegi võimatu.

6. Mis on varajasem mälestus Eesti Lauluga seoses ja siiani läbi aegade lemmiklugu?

Gertu: Kõige suurem hääletaja ma pole siiani olnud, kuid teleri ees kaasa olen alati elanud! Minu lemmikud on olnud Ott Leplandi «Kuula» ning samuti eelmisel aastal Eestit esindanud Stig ja Elina, kes said minult ka hääle.

7. Kuidas hindad võistlusel oma konkurente? Kelle lugu meeldib enim?

Gertu: Häid laule on mitu ning kõik on väga erinevad. Kaks laulu on mul ka lemmikuks osutunud ja on mul päris kaua peas kummitanud. Olen seda meelt, et Eesti Laul on täitnud oma funktsiooni tutvustada rahvale igal aastal uusi ja huvitavaid laule ning artiste, kellest me muidu võibolla ei kuuleks kunagi mitte midagi. Aga mis puudutab laulu, mis enim meeldib, siis las see jääda sinnapaika - kõik lood on kahtlemata omal moel väga andekalt kirjutatud ja esitatud ning olen enam kui kindel, et ükskõik, milline nendest kahekümnest ka lõppkontserdile ei sõida, esindab Eestit absoluutselt kõige paremal võimalikul moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles