Elu24 video! Meisterjaan: ma tahaksin luua totaalselt uue stiili

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Laul 2016 üks osalejatest on Jaan Tätte juunior ehk Meisterjaan, kes võtab võistlusest osa looga «Parmupillihullus». Jaan käis Elu24 stuudios rääkimas, miks ja kuidas ta sellise looga võistlustulle astus.

Jaan ei tunne vastutust, et peaks Eesti rahvale parmupilli tutvustama. Pigem meeldib talle endale pill nii väga, et kasutab seda oma muusikas.

Tätte enda arvates on parmupilli parem kasutada transsi viivat muusikat tehes kui sellest folgiviisikesi välja võluda.

Meisterjaani selle suve kõige populaarsemaks looks oli «Bambusest laev», mis oleks äärepealt tasuta välja antud plaadilt «Ilusad Illusioonid» välja jäänud. Jaani enda arvates pole ta hea hititunnetusega, kuna ei tea, milline lugu läbi võib lüüa.

Tavaliselt valmivad Meisterjaani lood ühes jutis, kuid Eesti Laulult osa võtvast loost tegi Tätte mitu versiooni kuni lõpptulemuseni jõudis. Võistlusele esitas ta 4. versiooni.

Jaani arvates on oma isa pojaks olemisel nii positiivseid kui negatiivseid külgi ja lõpuks neutraliseerivad nad üksteist ära.

Meisterjaani eesmärk on luua totaalselt uus muusikastiil. Isegi sel aastal ilmunud «Ilusad Illusioonid» oli selle eesmärgiga tehtud.

Jaan demonstreeris Intervjuu ajal ka oma parmupillimänguoskust. Stuudios kaasa olnud parmupilli oli ta võitnud ühelt internetivõistluselt.

Kui keegi soovib ka ise parmupilli mängima hakata, siis soovitab Jaan soetada endale Priit Moppeli pilli. Mängu saab õppida nii Youtube'ist kui mõnel koolitusel, mis vahel Eestis toimuvad. Jaan ise müüb Aasia pille danmoisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles