Video: Stig Rästa jäi Jüri esimese prooviga Saku Suurhalli laval peaaegu rahule

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusik ja Jüri Pootsmanni Eesti Laululul kõlava loo autor, Stig Rästa oli täna isiklikult kohal Saku Suurhallis, et jälgida prooviesinemiste kulgu.
 

Kuidas siis Jüril esimene proov läks?

No kuidas need esimesed proovid ikka lähevad... Esimest kora Saku Suurhallis ja juba on seegi, et heli on pisut harjumatu lauljatel. Eks koht vajab natuke harjumist ja sina peale saamist. Õnneks on lisaks tänasele aega veel kaks päeva poovi teha.

Aga tegelikult on väga huvitav, näeb palju põnevaid asju, mis kõik lava peal toimuma hakkab. Ekraanid ja erilahendused ning eks me üritame meeskonnaga tähele panna, mis kõik laval toimuma hakkab. Eelkõige taustapildiga on vaja natukene tööd teha. Ega meiegi ei teadnud ju, milline see kõik tegelikult hakkab välja nägema.

Ekraani lahendus oli tõepoolest väga põnev. Kui palju tuli sellega tegeleda täna?

Eks me pidime vaatama, kuidas see kõik vaatajani huvitavalt tuua. Sellega oli tegelikult tööd väga palju.Õnneks on Jüril endal ka suur kuulus plaadifirma selja taga. Lõpplahendus on igatahes väga äge.

Sina, suure lavakogemusega artist, kas oskad Jürile ka häid nõuandeid suureks lavaesinemiseks anda?

Eks mulle endalegi näidatakse veel tänagi neid suuremaid valupunkte ette. Põhiline, ole sõbralik ja lihtne. Kõige tähtsam, et Jüri tunneks end laval sellisena nagu ta on ja esineb sellisena nagu ta on. Ei ole vaja hakata siin otseselt etlema midagi muud. Tal on aus pilt taustaks ja ka aus laul.

Millised sõnad annaksid kaasa Eurovisioonile Eesti Laulu võitjale?

Tasuks nautida kogu protsessi ja pole mõtet pead kaotada. Kogemus saab olema üliäge, sest sinuga tõepoolest tegeletakse seal kogu aeg mõnusalt ja rahulikult nii, et saad seda ka ise täiega nautida. Ja eks see on väärt kogemus, mille nimel tasub vaeva näha.

Vaata videot!

;

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles