Skandaal! Taani andis Eurovisioonil valedele riikidele punkte (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani žüriipunktid Eurovisioonil
Taani žüriipunktid Eurovisioonil Foto: Ekraanitõmmis ETV'st

Taani Eurovisiooni žürii hääletustulemustes oli vead, mistõttu anti valedele riikidele punkte.

Kõik läks eile Eurovisioonil Taani žürii punktidega valesti. Lauluvõistluse võitja Ukraina, kes sai 12 punkti, oleks tegelikult pidanud saama null punkti. Süü tunnistas enda omaks Taani hindaja ja poplaulja Hilda Heick (69). Naise sõnul nägi ta pingerida teisiti, andes parimatele lugudele hoopis nigelamad punktid. Seetõttu läksidki kokkuvõttes punktid valedele riikidele, vahendab Expressen Taani uudisteportaali BK.

«Mu süda jäi seisma. Kui mõistad, et oled teinud midagi valesti, on see väga ebamugav tunne. See oli suur viga ja tunnistan seda täielikult. Aga pean mainima, et ma ei ole veel seniilne, olgugi et mitmed kirjutavad Facebookis, et peaksin minema pensionile,» rääkis ta meediale.

Naine palub kõikidelt Eurovisiooni osalejatelt vabandust. Lisaks on ta õnnelik, et tema viga ei mõjuta Eurovisiooni lõpptulemust.

Punktid, mida Taani andis:

12 - Ukraina

10 - Austraalia

8 - Belgia

7 - Holland

6 - Bulgaaria

5 - Leedu

4 - Rootsi

3 - Suurbritannia

2 - Iisrael

1 - Hispaania

Kuidas oleks Taani tegelikult punkte andnud:

12 - Austraalia

10 - Holland

8 - Belgia

7 - Rootsi

6 - Bulgaaria

5 - Hispaania

4 - Iisrael

3 - Venemaa

2 - Prantsusmaa

1 - Leedu

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles