4 küsimust bändile Mid: meie laul kannab endas positiivset sõnumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mid(Markus Robam Mihkel Robam)
Mid(Markus Robam Mihkel Robam) Foto: Markus Robam

 

Eesti Laulu konkursil teeb debüüdi Mid looga «Smile», millele valmis hiljuti ka muusikavideo. Postimees.ee uuris veel vähetuntud kollektiivilt Eesti Laulu kohta.

 

«Oleme vennad kel on mõlemal pikk muusikaga seotud minevik (laulmisega oleme mõlemad juba lasteaias algust tegelenud, koos oleme Tallinna Poistekooris laulnud ja Mihkel juba varasest noorusest ka tšellot ja kontrabassi õppinud) ning nüüd viime need möödunud kogemused üheks. Alustasime muusika kirjutamist paar aastat tagasi koosseisuga Rustpack, mis nüüdseks on lõpetanud. Tekkis ruum vendade duole MID ja bändi esimese demo esitasimegi Eesti Laulule,» räägib Markus Robam kollektiivist Mid.

Mille poolest on teie lugu just Eesti Laul, milliseid Eestile omaseid kvaliteete ta kannab aastal 2011?

Meie laul kannab endas positiivset sõnumit. Rasketel aegadel on eestlased ikka pead püsti hoidnud ja proovinud vapralt edasi liikuda. Oma lauluga tahamegi seda jätkuvalt propageerida. Olgem rõõmsad ja naeratage rohkem.

Milline konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?

Kindlasti on tegemist tugeva konkurentsiga. Osad artistid on tegutsenud juba aastaid. Me võtame vabalt ning suuremat pinget tundmata. See aga ei tähenda, et me endast Eesti Laulu konkursil maksimumi ei anna. Võtame seda kui meie bändi esimest põnevat väljakutset.

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lavashow ja kostüümide loomisel koostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda?

Meil on väga palju toredaid kaasamõtlejaid ja kärajaid. Koos nendega saime ka hiljuti valmis video meie Eesti Laulule esitatud loole «Smile». Seda videot saab vaadata meie youtube'i lehelt (youtube.com/user/midistance).

Igavikuline küsimus - kumb süsteem on õiglasem, kas žürii tehtud eelvalik või rahvahääletus. Mida arvate?

See on tõesti igavikuline küsimus, sest alati on neid kes peavad üht teisest paremaks. Nii on ka igasuguste lauluvõistlustega. Üks laul meeldib ühele, teisele ei pruugi see aga absoluutselt meeldida. Hetkel käigus olev süsteem on Eesti Laulule väga hea - nii saab rahvas oma arvamust avaldada ning abistav sõna antakse ka kogenud muusikutest žüriiliikmetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles