5 küsimust Uku Suvistele: tugevaid lugusid on mitu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti seksikam mees Uku Suviste vene keeles slaavi kaunitare hurmamas
Eesti seksikam mees Uku Suviste vene keeles slaavi kaunitare hurmamas Foto: Maksim Toome

Eesti Laulu konkursil osaleb Uku Suviste lauluga «Jagatud öö».

Iseloomustage oma muusikakollektiivi?

Antud kooslusega ei ole ma varem esinenud. Kuna kujutasin ette tugevaid taustahääli loos,
valisin ka koosluse selle järgi, ning olen väga rahul valikuga. Kõik lauljad on hea intonatsiooniga, lavalised ja lisaks sellele on koostöö väga sujuv olnud.

Mille poolest on teie lugu just Eesti Laul, milliseid Eestile omaseid kvaliteete ta kannab aastal 2011?

Peamiselt seetõttu, et loo autorid ning esitajad on eestlased. Selles on kindlasti mõjutusi väljastpoolt, nagu näiteks kasutatud flamenco helilaad, mida väljendab tihti akustiline kitarr. Kuid usun, et väikesed mõjutused pigem rikastavad seda.

Millist konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?

Tugevaid lugusid on mitmeid, ühtlasi ka häid esitajaid. Eks väike eelis on alati neil, kes viimasel ajal on ajakirjanduses hea mainega esinenud. Parim viis oleks konkureerida iseendaga, keegi teine ei saa ju laulda oma lugu paremini või halvemini kui mina oma lugu.

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lava-show ja kostüümide loomisel koostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda?

Meie loos suurt lava-show'd ei ole plaanis, lugu ise on rahulik ja siiras, samuti püüame ka ise laval sellisena olla. Kostüümide koha pealt aitab meid noor ja andekas moekunstnik Liisa Orgna. Riietuses osas abistasid meid: Monton, Zara, Gowry ja Expressions.

Igavikuline küsimus - kumb süsteem on õiglasem, kas žürii tehtud eelvalik või rahvahääletus? Mida arvate?

Kui ma küsimusest õigesti aru saan, siis antud juhul peaksid toimuma ju mõlemad: nii žürii eelvalik, mille puhul valiti välja 20 lugu ning ka rahvahääletus. Usun, et eelvaliku peakski tegema žürii, vastasel korral võivad tulemused liialt huvitavaks kiskuda ning ilmselt oleks ka liialt pikk protsess. Poolfinaalis ja/või finaalis peaks kindlasti olema sõna rahval kas siis žüriiga pooleks või mitte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles