Noorkuud hirmutab vanadus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkuu
Noorkuu Foto: Jelena Rudi

Elu24’le andis intervjuu Martti Meumers ansamblist Noorkuu. Jutule andis vürtsikaid vaherepliike ka juhuslikult ETV koridorides ringi uitanud bändikaaslane Rein Kahro.

Kuidas läheb?

Martti: pole viga

Kuidas häälematerjalile need külmad ilmad mõjunud on?

Martti: oleme piisavalt kaua laulnud ja hääl peab olema koguaeg toonuses. Ega see külm meid niiväga ei hirmuta. Kui kellelgi midagi tuleb, siis 2-3 päeva ja osatakse sellest üle saada.

Rein: pigem hirmutab vanadus :)

Martti: jah, see on selline probleem, et ei jõua kõike nagu kümme aastat tagasi.

Kui vanad te siis olete?

Martti: päris vanad. Bänd saab 15 sel aastal, et eks siis tuleb omad arvutused teha.
Mida vanemaks saad, seda rohkem tuleb aega võtta, et bändi teha. Päris täisprofessionaalselt siin Eestis see ei ole päris see. Kui tahad olla orbiidil, pead aega pühendama ka stuudios. Meie bändi liikmed elavad ka erinevates linnades, see teeb kõik veel keerulisemaks. Samas oleme siiani hakkama saanud. Tahe on kõige olulisem, kui see on olemas ja sellised toredad üritused toovad kokku ja toovad elevust.

Rein: kuni vanusepiirangut pole, siis võime tulla. Kui siin lagi ette tuleb ja ei lasta enam siis, me ei tule.

Kaua konkursile laekunud lugu aega võttis?

Rein: normaalse loo valmistamiseks läheb mitu kuud kui tahad head toodangut saada. Meile anti poolteist nädalat – saadeti ettekujutuse loomiseks demo, mis oli klaveri peal mängitud asi ja sinna natuke peale jorisetud ning sellest hetkest kuni ära andmiseni läks natuke üle nädala. Et päris kiiresti.

Martti: selle looga oli tegelikult niimoodi, et pakuti välja ning leidsime enda jaoks väikese momendi, et miks seda teha. Tegimegi, aga reeglina valmivad lood tegelikult natukene teistmoodi. Looming peab tulema seestpoolt. Praegu pakuti see variant ja lahendasime selle endale soodsalt.

Kuivõrd suured Eurovisiooni fännid te olete?

Martti: eks ikka vaatame, kuna see on suur muusikasündmus korra aastas nii Eestis ja ka välismaal. Selge see, et kui muusikaga tegeled, siis huvist juba jälgid.
Nahast välja ei poe või nagu eelmine aasta Avandi ja Sepp ütlesid, et muidu suren kui Eurovisioonile ei saa. Me nagu nii hulluks pole seda asja enda jaoks ajanud. Tõele au andes, siis on ka Eesti mastaabis Eesti Laul ja Euroopa mastaabis Eurovisioon üks suuremaid muusikaüritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles