Ithaka Maria: minu liikumine on muutunud naiselikumaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 II poolfinaal
Eesti Laul 2011 II poolfinaal Foto: Jelena Rudi

Eesti Laulu teises finaalis edukalt esinenud Ithaka Maria peab end Eurovisiooni sõbraks ning katsub võimalusel seda ikka igal aastal jälgida. Elu24 tegi lauljatariga lähemalt juttu ning uuris naise tegemiste kohta lähemalt.

Kui suur Eurovisiooni fänn sa ise oled?

Sõna fänn ei ole mul üldse eriti kasutusel, ma pean ennast Eurovisiooni sõbraks ja mulle meeldib see üritus.

Vaatad igal aastal?

Enamasti küll, võib-olla mõni üksik aasta kuskilt on vahele jäänud. Minu meelest on kihvt näha teiste maade artiste, et kes millist riiki esindab ja mis tasemel ollakse. See on lahe.

Milline Eesti laul läbi aastate enda lemmik, kes meid seal esindanud on?

Vaiko Eplik «Eighties Coming Back » meeldis mulle tegelikult ja voh Silvi Vrait («Nagu Merelaine») ka, tema lugu on üks ilusamaid sel üritusel. Võimas, ilusad sõnad.

Kes sulle endale selle aasta Eesti Laulu konkursilt meeldivad?

Kui mõelda, mis seal (Eurovisioonil) võiks silma jääda ja loo poolest nagu kõrva jääda, kõrvadele head teha, siis mainiksin Uku lugu. See oli väga vääriline konkurent. Oleks olnud kihvt võistelda.
Niisugune laul, mis võiks olla väga lahe ja liigutav tõlgituna ka teistesse keeltesse nagu ka HOPA'PA-REI!
Praeguses konkurentsis oleks mõistagi poliitiliselt korrektne vastus «I Wanna Meet Bob Dylan»

Palun nimeta kolm fakti, mida eestlased peaksid sinu kohta teadma.

1.Eelistan alati, et minu nime öeldakse Ithaka Maria ja mitte vastupidi, sest me ei ütle ka ju Maria Ave, vaid ikka Ave Maria.
2.Olen enamus oma enda lugude autor, mida esitan – nii muusikal kui sõnadel.
3.Asjakohane ja heasoovlik kriitika on alati väga teretulnud. Enda suhtes olengi ise muidugi kõige kriitilisem ja minu lähedased on kriitilise meelega, mul on selle üle hea meel. 

Kes sind stilistiliselt on aidanud?

Viimasel ajal on mul hea koostöö ja klapp disainer Raigo Randesega.
Kes on inimesed Hopa'Pa-Rei! show taga?
Projektijuhiks on Tomi Rahula, autor Peeter Pruuli, peaprodutsent Kristo Kotkasm trummid mängis sisse Borka, tšellod Kaido Kelder, tuld teeb Rinald.

Lugu mõjub koos pildiga ka tänu neile:
Evelyn Mikomägi - produtsent, fotograaf; Martin Saar - režissöör, stuudio, maalid ja rekvisiidid; Johannes Arro - operaator 1, valgustaja; Andžei Matsukevits - operaator 2, valgustaja; Kaimar Kukk – nõustaja; Hendrik Saks - filmivalgus; Marta Pulk - montaaž; Raigo Randes - kostüümi disainer; Kati Vaikre - juuste stilist; Mammu - jumestaja.

Kuivõrd sa tunned, et tantsusaade on edasiste esinemiste liikumist mõjutanud? Oled sealt äkki ideid saanud enda jaoks ?

Siiamaani käime Markoga tantsukeikkadel ja teeme selle tarbeks, muidugi ka lihtsalt lõbu pärast, trenni. Ühe mu sõbranna sõnul on minu liikumine võrreldes varasemaga muutunud naiselikumaks, aga ega ma eriti ei mõtle, et kuhu astun või kui dramaatiliselt kätt tõstan. Olen laval pigem spontaanne ja liikumine toetab laulmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles