Rolf Roosalu: Eesti Laul on väga tänuväärne võistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 II poolfinaal
Eesti Laul 2011 II poolfinaal Foto: Jelena Rudi

Täna õhtul selgub, kes esindab Eestit Saksamaal Düsseldorfis toimuval Eurovisiooni laulukonkursil. Elu24 uuris Eesti Laul 2011 teisest poolfinaalist edasi pääsenud Rolf Roosalult kuidas mees konkursil osalemisesse suhtub ning misveel põnevat käsil on.

Mida tähendab sinu jaoks Eesti Laulul osalemine?

See tähendab ühte väga head võimalust oma loomingut inimesteni viia. Selles mõttes, et kui oled kord võistlusele saanud, siis promotöö tehakse sinu eest ära.
Samas on see aga ka väga tänuväärne võistlus, sest tegevmuusikutele ei ole üldse palju konkursse.
Võiks olla rohkem ka heliloojatele ja lauljatele, kes igapäevaselt laulavad. Koolinoortele on väga palju asju Üle Eesti ja pidevalt.
Meil on küll väike riik, aga samas võikski rohkem asju toimuda, muidu läheb see elu siin nukraks ja igavaks.


Kuivõrd suur Eurovisiooni fänn sa ise oled?

Ei olegi väga, nii tohutult ei jälg. Kui juhislikult mõnest portaalist näen, et mõni riik on oma loo välja kuulutanud, siis vaatan küll. Spetsiaalselt selleks internetti ei lähe. Eelmisel aastal vaatasin kõik lood ära, kuna pidin punkte andma. Siis oli elementaarne kogu asjaga kursis olla.

Milline on sinu lemmik eestlaste lugu Eurovisioonil?

Vaiko Eplik «Eighties Coming Back». Arvan, et see lugu oli liiga vara konkursile esitatud. Praegusel hetkel läheks sel võib-olla paremini kui siis. Võib-olla polnud Euroopa selleks looks lihtsalt valmis. Vaiko looming on lihtsalt selline, mis nüüd seal väga hästi toimiks.
Lenna oleks eelmise aasta Lenale väga suurt konkurentsi pakkunud.

Kes sulle praeguselt Eesti Laulu konkursilt enim meeldivad?

Mulle meeldivad lauljad lauljad, Sofia meeldib. Mimicry ja Outloudzil on ka hea lugu ja Victoria meeldib mulle väga.


Kus sind näha ja kuulda saab?

Pärast Eesti Laulu sõidan kohe Moldaaviasse. Kutsuti võistlusele ja otsustasin vastu võtta, sest pole seal riigis kunagi käinud. Seal tuleb üks ja veel on tulemas nii põnevaid kontserte kui ka väga mainekaid konkursse välismaal.

Kuupäev eestlastele ..

Akustilise kavaga esinen elus teist korda, see on 10. märtsil Butterfly Lounge’s. Kava on väga lahe, olen selle eest väga palju kiita saanud. Kes soovib tulla ja minu loomingut klaveri ja kitarri saatel kuulata, on väga oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles