Sven Lõhmus: see lugu pole Eurovisioonile saatmiseks kirjutatud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Lõhmus tegi seda jälle - mehe kirjutatud lugu esindab Eestit 2011. aasta Eurovisiooni laulukonkursil Düsseldorfis Saksamaal.
Sven Lõhmus tegi seda jälle - mehe kirjutatud lugu esindab Eestit 2011. aasta Eurovisiooni laulukonkursil Düsseldorfis Saksamaal. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sven Lõhmuse kirjutaud laul esindab juba kolmandat korda Eestit Eurovisioonil. 2005. aastal jäi Suntribe finaali ukse taha, kuid Urban Symphony tõi Moskvast ära kuuenda koha. Eelmisel aasta alguses ütles
Lõhmus, et Eurovisioonil osalemine teda enam ei huvita.

S.L.: See lugu polegi üldse Eurovisioonile saatmiseks kirjutatud. Tegemist on Getter Jaani järgmise singliga. Getterile oli promo vaja ja selle eesmärgiga saigi lauluvõistlusele mindud.

Mida on Getteris sellist, mis pani teid temaga tööd tegema?

S.L.: Temas on omapära, mida mõnel teisel artistil on vähem. Talle on lihtne laule kirjutada. Temas on selline helge positiivne sära.

Mida arvate teiste riikide eurolauludest?

S.L.: Ei ole jõudnud neid kuulata.

Millistes teistes Eesti Laulu finaalilugudes potentsiaali näete?

S.L.: Ei oskagi hinnata. Kindlasti oleks Eurovisioonle sobinud Ithaka Maria ja Victoria lugu. Kindlasti on seal veel mõned sobivad. Aga minul on distantsilt seda raske hinnata. Eks igaüks teeb sellise loo, nagu talle meeldib.

Mis tänav on Rockefeller street?
`
S.L.: See on puhas fantaasialugu, väljamõeldis. Sellist tänavat ei eksisteeri.

Mis laulust edasi saab?

S.L.: Kindlasti tuleb seda Düsseldorfi jaoks muuta. Aga praegu on veel liiga vara rääkida, millised muutused need just on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles