Eurovisiooni favoriit: Itaalia naljanägu Francesco Gabbani (1)

Kristina Herodes
, reporter, Kiiev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Putting (EBU)

Kes võidab sel aastal Eurovisiooni? Üks säravaid favoriite on Itaalia esindaja Francesco Gabbani. See pole päris tavaline ilus poiss, kes hästi laulab, vaid midagi palju põnevamat!

Francesco pani sama looga kinni Sanremo lauluvõistluse Itaalias. Kui vaadata ajaloos tagasi, siis on Sanremo roll Eurovsioonis päris kaalukas - just sellest inimesi muusika kaudu liitvast konkurssist sündis idee Eurovsiooni lauluvõistluseks.

Kui kuulata Itaalia lugu Occidentali's Karma, siis kõlab see nagu tugev doos optimismi, ehkki veidi nostalgiahõngulise estraadi võtmes.

Sanremo võiduklipp kogus üle maailma ülehelikiirusel viraalse hulga klikke. Nali - inimesed vajavad seda nagu värsket õhku ja eriti just nüüd, mil maailmas on ärevad ajad!

Põhjus, miks see lugu lendab, on kindlasti artisti haruldane huumorimeel ja karismaatilisus.

"Mu lugu on väga naljakas, aga samas väga raske, just emotsionaalsest vaatest," kirjeldas Francesco ise. "Lool on hea sõnum, meloodia ja kaasahaarav rütm. Isegi kui sa sõnadest aru ei saa - seda lugu kuuldes sa lihtsalt tunned, kuidas sa tahaksid tantsida!"

Põhjus, miks see lugu lendab, on kindlasti artisti haruldane huumorimeel ja karismaatilisus. Kes on Francesco? Artist on osaline ka loo muusikas ja sõnades. Laval tantsib ta ahviga. Kas siin on oleks põhjust loomakaitsjatel kurja kisa tõsta? Kaugeltki mitte. "Ahv on väga õnnelik, ta jumaldab laval olemist!"

Piilu esimese proovi ülekannet - Francesco etteaste laval on tõeliselt lõbus, tulvil südamlikku irooniat ja üllatusi!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles