VIDEO! Eesti ei saanud finaali. Miks? Vastused siin! (2)

Kristina Herodes
, reporter, Kiiev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uskumatu, aga tõsi - Eesti ei olegi finaalis. Hoolimata sellest, et Koit ja Laura särasid eredalt igal pool, õnn polnud sel korral meie poolel. Finaali ukse taha jäi kaheksa riiki, Eesti nende seas.
 

Koidu ja Laura etteastele kohta pole midagi kriitilist öelda - Koit oli sama karismaatiline nagu alati, Laura sama kaunis, stiilne ja lummav nagu me oleme teda korduvalt ja korduvalt näinud. Aga tehnika, see superdigitaalne ja peenelt programmeeritud ulmekallis tehnika - mis sellega juhtus? Esimesed taktid ei tulnud Laura hääl üldse läbi. Helikvaliteet andis soovida ka hiljem. Lootsime, et artistide karisma korvab selle apsu, kuid paraku hääletas žürii rangelt kõrvadega. Ja nende häältest sõltus 50% tulemusest!

Tegu pole udujutuga - oi, tehnika vedas alt. Vaid see on reaalsus! "Isegi Eesti Laulus pole mitte midagi sellist juhtunud," on Koit siiras hämmingus. "Korraldajad tulid ja vabandasid, meile pakuti isegi võimalust uuesti laulda! Et eetris ei tulnud heli läbi." "Meie andsime laval endast parima. See, mis juhtus, ei ole üldse seotud minu endaga - see oli tehniline probleem," lepib Laura nukralt seekordse ebaõnnega.

Kui Eesti artistid peale kontserti saali jõudsid tõusid inimesed püsti, karjusid, aplodeerisid... Toetus kohapeal on meie artistidele fenomenaalne! Kuid sellega pole enam midagi teha. Kindel on vaid see, et Koit ja Laura olid tasemel, lugu "Verona" oli tasemel, kuid saatus ja tehnika polnud täna meie poolel.

See, mis juhtus, ei ole üldse seotud minu endaga - see oli tehniline probleem

Edasi pääsesid:

1. Bulgaaria - Kristian Kostov

2. Valgevene - Naviband

3. Horvaatia - Jacques Houdek

4. Ungari - Joci Papai

5. Taani - Anja

6. Iisrael - IMRI

7. Rumeenia - Ilinca + Alex Florea

8. Norra - JOWST

9. Holland - OG3NE

10. Austria - Nathan Trent

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles