VIDEOD! Nagu öö ja päev: «Verona» lavaproovis ja «Verona» teleri vahendusel (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome ja Laura Põldvere, vahetult peale finaalipääsejate avalikustamist.
Koit Toome ja Laura Põldvere, vahetult peale finaalipääsejate avalikustamist. Foto: Sander Ilvest

Kuhu eksis «Verona»? Miks Koidu ja Laura särav etteaste Kiievi lavalt ei pääsenud kõnetama miljoneid silmapaare telerite ees? Kõik, kes nägid lugu kohapeal, olid tulemusest rabatud. Positiivselt. Vaata ka sina - saad kohe aru, kuhu eduvõimalus kinni jäi.

Koidu ja Laura loo «Verona» teleülekanne 2. poolfinaalis. Pilti edastasid 100 protsenti programeeritud, hirmkallid robotkaamerad, efekte ja eri vaatenurki oli taevavõlvini. Masin tundub töökindel, kuid ei ole seda alati - raudkolakas ei suuda iga tundevärvi kinni püüda ega edasi anda. Keerukas number mõjus eetri vahendusel konarlikult, ilmselged helidefektid tunduvad Eurovisioonil enneolematud! Praak esines üksnes Eesti loos ja kriipis kõrva. Viga oli nii ilmselge ja uskumatu, et artistidele pakuti praakülekande tõttu lausa võimalust uuesti esineda! Nõrga tehnilise edasiandmise tõttu kannatas terviku veenvus. Kuid Koit ja Laura olid tegelikult tasemel! Energia, mis lavalt välja saadeti, jõudis võimsa plahvatusena saali, kuid paraku takerdus eetri vahendusel.

Koidu ja Laura loo «Verona» lavaproov Kiievis. Filmitud lihtsas plaanis, kuid asi kannab! Kuula eriti tähelepanelikult loo esimesi sekundeid ja naudi Eesti lugu nii nagu meie artistid seda tegelikult esitasid. Kindlasti mõistad, kui palju vägevam oli Koidu ja Laura etteaste saalis. Kohapealne toetus meie tähtedele oli jäägitu ja usk nende finaalipääsu vankumatu.

Kirsid tordil ei oma kaalu, kui vundamendis on maavärinad.

Kes Koitu ja Laurat laval nägid ja kuulsid, ehk olid toimuvale tõeliselt lähedal, pakkusid neile võitu:

Pressi ja fännide ennustus Kiievis kohapeal, teine poolfinaal.
Pressi ja fännide ennustus Kiievis kohapeal, teine poolfinaal. Foto: Erakogu

Praeguses kontekstis on absurdne arutleda, kas eduvõimalus takerdus valgete kleitide rohkusse või sai saatuslikuks Koidu sametpintsak. Kirsid tordil ei oma kaalu, kui vundamendis on maavärinad.

Tulemust pole mingil juhul õiglane läbikukkumiseks lugeda, sest tehniline error pole teema, kus artist laval midagi omalt poolt paremini teha saaks. «Me tõepoolest andsime endast parima!» tunnistasid nii Koit kui Laura. Riike on üha rohkem ning finaalipääs aina raskem, selline on tänase Eurovisiooni lauluvõistluse reaalsus.

Kohalik tehnika reetis meie artistid. Tühise ning pinnapealse klähvimise ja oletamise asemel tasub põhjuseid otsida sealt, kus need tegelikult peituvad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles