Presidendid Eesti laulust: kindlasti finaalis kümne parema seas!

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani
Getter Jaani Foto: Marko Tubli

Pakume ülevaate Eurovisiooni ametlike fänniklubide presidentide arvamustest Eesti laulu ja selle võimaluste kohta Düsseldorfis. Vihjeks võib öelda, et hinnangud on üldiselt väga positiivsed.

Cristina Giuntini (Itaalia)

See lugu on üks minu favoriite, see on elava esitusega laul, mis on samas originaalne ja mulle meeldib tema stiilne atmosfäär. Annan talle 8 punkti 10st. Kindlasti saab ta koha kümne parema seas, kuid ma pole kindel, et millise täpselt.

Ronny Glaser (Šveits)

Väga hea lugu, hoopis parem kui eelmiste aastate omad. Koht kümne parema seas.

Michalis Antoniou (Küpros)

See on tänavu üks tugevamaid lugusid ja mulle meeldib see väga. Kaasahaarava refrääniga moodsad lood paitavad kõrva.

Eelmiste aastate võistlused on aga näidanud, et Eurovisiooni tulemust ei saa ennustada. Ma oleks rõõmus, kui Eesti saaks kümne parema sekka.

Hakob Avchyan (Armeenia)

Tänavu on Eestil täitsa hea lugu, ma täiega armastan seda. Muusika on kaasahaarav ja sõnad väga huvitavad ning iseloomulikud.

Ma ei oskaks selle loo või lauljanna kohta midagi halba öelda, tahaks tema esituses lihtsalt elulist energiat näha.

Ma olen täiesti kindel, et «Rockfeller street» saab kümne parema sekka, ma paneks ta isegi kolme parema sekka, kuid see oleneb esitusest. Kes tea – äkki ta isegi võidab.

Roi Yechezkel (Iisrael)

Mulle see lugu ei meeldi, ta algab väga hästi, kuid hakkab ennast poole pealt kordama.

Lauljanna on aga väga hea ja ilus, kuid ma usun, et Eesti ei saa seekord poolfinaalist edasi.

Paul Marks-Jones (UK)

Ma tean, et see lugu on väga populaarne ja mulle meeldib osa sellest, kuid ühes laulus on nagu kaks laulu. See võib olla hea, sest te pakute midagi teistsugust.

Ma usun, et ta jõuab finaali ja seal viie parema sekka.

Martin Paberit (Eesti)

Mulle see lugu meeldib ja ilmselt ka paljudele eestlastele, keda see üritus huvitab. Muidu poleks laul ju Eestit esindama saadetud.

Hetkel erinevaid rahvusvahelisi hääletustabeleid vaadates tundub, et lugu meeldib ka paljudele fännidele, mis muidugi ei tähenda, et see ka 12. ja loodetavasti ka 14. mai õhtul piisavalt paljudele televaatajatele peaks meeldima, et võita.

Fännide osakaal kogu televaatajate ja helistajate hulgast on ju väga väike ja ära ei saa unustada ka seda, et iga riigi poolt antavatest punktidest moodustavad poole rahvuslike žüriide punktid, mis võivad oluliselt erineda televaatajate omadest.

Aga öelda, miks see lugu võiks võita või kaotada, praegu ei oska, sest Eesti lavaproovid on alles tulemas ja on ju teadmata, kui palju on lugu ennast ja liikumist Düsseldorfi jaoks muudetud, kuidas Getteri lavanärv sellisel suurel laval vastu peab, kuidas näeb välja telepilt ja millega üllatavad teised riigid.

Morten Thomassen (Taani)

See on väga meeldejääv ja positiivne lugu, kuid lauljanna hääl on väga karjuv. Lugu jõuab finaali ja ehk kümne parema sekka.

Tolga Irkan (Türgi)

Eesti lugu on üks minu favoriite ja annan talle 8 punkti 10st. Laul ise on väga muljetavaldav ja atraktiivne – vaja on vaid, et ta lavalgi sama atraktiivne oleks.

Ma usun, et ta saab oma poolfinaalis kolme parema sekka ja finaalis kuni seitsmenda koha.

Jouni Pihkakorpi (Soome)

Eesti lool on kaasakiskuv meloodia, mis on väga oluline. Minu arvates muutub lugu sümpaatsemaks, kui seda mitu korda kuulata.

Laulja on väga hea esineja ja ma usun, et Eestil on korralik kooslus. Kindlasti jõuab lugu finaali ja seal kaheksa parema sekka, kuid ma ei välista ka esikohta, sest eurofännidele see lugu meeldib.

Jose Rodriguez (Hispaania)

Eestil on vahva ja modernne poplaul, mis on väga huvitav. Kui Getter suudab loo otse hästi esitada, on Eestil võimalus väga hea koht saada.

Minu hinnangul saab Eesti tänavu palju punkte ja koha viiendast kümnendani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles