Sven Lõhmus: aimasin, kuid kindel polnud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani pressikonverentsil
Getter Jaani pressikonverentsil Foto: Marko Tubli

Eesti euroloo sõnade autor Sven Lõhmus ütles pärast teist poolfinaali, et ta aimas finaali pääsemist ette, kuid rõhutas samas, et sellisel võistlusel ei saa kunagi millelegi täiesti kindel olla.

«Praegu läks nagu minema pidi, kuid ega seda kunagi tea,» sõnas ta.

Lõhmus lisas, et Moskvas teenitud edasipääs oli ehk veidi magusam, sest siis polnud Eestil juba mõnda aega edukalt läinud.

Lõhmuse sõnul jäi ta Getteri esinemise rahule, sest sellest moodustus tervik.

«Mulle ei mõjunud see esinemise vaid laivina,» selgitas ta. «Ja see on hea, sest oli vahetu ja muretu ning polnud sellist punnitamist ja võltsi. Kuidagi väga ehe – kui nii jääks, oleks väga äge.»

Lõhmus tõstis aga esile, et kaameratöö osas on nüansse, mida ta sooviks enne finaali muuta. Ta oli ka kindel, et ülekande tegijad panevad ta soovid käiku.

«Kui räägid mõistlikku juttu ja inimene saab sinust aru, siis seda sa ka saad,» ütles ta. «Kui ajad umbluud ja ei jäta tõsist muljet, siis ei tehta. Pead teadma, mida tahad, siis ka saad.»

Lõhmuse hinnangul pole võimalik öelda, mis laadi või stiili muusika inimestele tänavu peale läheb.

«Segasummasuvila, see on Eurovisioon,» võttis ta tulemused kokku.

Finaalis läheb Eesti võistlustulle kaheksandana ja Lõhmuse sõnul sattusid nüüd kokku kolm tugevat tantsugruppi: Iirimaa, Rootsi ja Eesti.

«Kolm teravat tantsulugu koos. Ei teagi, kas on hea või halb. Pigem ehk isegi hea. Kipub nii olema, et pead eristuma või teistmoodi asja kõrval olema, siis paistad välja,» mõtiskles ta.

Kuid Lõhmuse sõnul võib varajasem esinemine tähendada sedagi, et inimesed tunnevad siis veel laulude vastu huvi.

«Poole pealt läheb võib-olla igavaks ja siis lõpus pinge jälle tõuseb,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles