Paadam: eurovisioon on tänavu nõrguke

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
56. Eurovisiooni esimene poolfinaal; Paradise Oskar, Soome
56. Eurovisiooni esimene poolfinaal; Paradise Oskar, Soome Foto: SCANPIX

Kunagi pikki aastaid Eesti eurolaulu võistlust vedanud Juhan Paadami hinnangul on tänavune Eurovisioon muusikaliselt kahvatu ning Eesti lugu tõuseb selle taustal hästi esile.

«Erinevalt paljude mu sõprade ja kolleegide arvamusest on Eurovisioon sel aastal minu arvates eriliselt tagasihoidlik. Kas ongi nii või on viga minus, ei oska öelda,» arutles Paadam.

Kuigi Eesti eurolugu «Rockefeller Street» on tema sõnul võistluse üks tugevamaid, ei soovinud ta ennustada, millisele kohale Eesti võiks finaalis jõuda. «Ma pole kunagi loonud favoriite ega ennustanud, katsun sellest kinni pidada,» märkis ta.

Paadami sõnul on aastad näidanud, et sellel võistlusel pole midagi kindlat ning lood, millele on ennustatud kindlat võitu, on lõpuks hoopis tagasihoidlikuma koha saanud. «Kui me räägime sajast miljonist vaatajast, kellest võib olla neljandik hääletab, siis nii suure hulga inimeste hääletuskäitumist on väga raske ennustada,» nentis mees.

Igal juhul tasub tema arvates Eurovisiooni suhtuda rohkem kui meelelahutussaatesse ja vähem kui spordivõistlusesse.

Eilsest poolfinaalist jäid Paadamile meelde Austria ja Rumeenia esitus ning Sloveenia lauljatar. «Taani oli ka omamoodi põnev, kuigi selle ümber on olnud palju kisa ja neid on süüdistatud ka plagiaadis.»

Esimesest poolfinaalist jäid Paadamile meelde Aserbaidžaan ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles