Dave Benton: «Kaelakee hääl» oli parem kui «Everybody»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Benton
Dave Benton Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

12. mail 2001. aastal võitis Eesti Eurovisiooni Tanel Padari ja Dave Bentoni esitatud lauluga «Everybody». Dave Benton ütleb, et «Everybody» ei ole kõige parem Eesti eurolaul.

Kuigi «Everybody» tõi Eestile võidu, ei pea Dave Benton seda läbi aegade parimaks Eesti eurolooks. «Kas «Everybody» on Eesti parim eurolaul? Seda ma ei arva. Maarja-Liis Ilusa ja Ivo Linna «Kaelakee hääl» oli Eurovisiooni jaoks superlaul,» sõnas ta. «Ka Urban Symphony lugu tundub mulle parem kui meie oma.»

Samas toonitas Benton, et tõenäoliselt tegid nad Tanel Padariga midagi sellist, mida varem polnud nähtud. «Meloodia ja sõnad olid head ning esitus ka uus,» võttis ta kokku. Kui Eestis teeksid mõned lood «Everybodyle» tuule alla, siis Eurovisiooni parimate hittide kogumikul oleks lugu Bentoni sõnul kindlasti esikümnes.

Seda põhjusel, et Bentoni hinnangul on Eurovisiooni ajaloost võimalik esile tõsta lood, mis on võistluse tulevikku muutnud. Näiteks 1974. aastal esitas ABBA loo «Waterloo», mis Bentoni arvates pakkus nii laulu kui ka show’na midagi täiesti uut.

«Kõik riigid mõtlesid, et nüüd peavad kõik laulud niisugused olema,» lisas ta. «Sama oli minu hinnangul Padari ja Bentoniga, me tõime midagi uut, ja mitte ainult laulu, vaid just esituse ja show’ poolest. Siis hakkasid riigid rääkima, et peab olema tantsu ja näitlemist.»

Benton oli veendunud, et Eesti võidab Eurovisiooni uuesti looga «Runaway», kuid Läti tuli välja parema show’ga. «Mullusel võitjal polnud enam show’d ja see võib jälle muutuse tuua, et riigid hakkavad keskenduma kogenud lauljatele,» arvas ta.

Kas aga Padar ja Benton suudaks selle looga tänavugi konkureerida, ei tahtnud Benton oletada, sest muutunud on vahepeal nii palju.

Benton meenutas, et 2001. aastal pidi ta enne võistlust kõvasti tööd tegema, äratamaks meedias ja agentides huvi. «Võitmiseks pole vaja ainult lava, vaid ka PRi. Pead suhtlema, olema mõnus ja suhtumisega, et armastad kõiki. Vajaksime ka uut koreograafiat, sest kahekesi tantsimine pole enam midagi uut.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles