Eestlastel polnud Eurovisioonil lõbutsemiseks aega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani Eurovisiooni teise poolfinaali esimeses lavaproovis
Getter Jaani Eurovisiooni teise poolfinaali esimeses lavaproovis Foto: SCANPIX

Eestlaste tänavune Eurovisioon oli niivõrd pingeline, et delegatsiooni liikmetel nappis vabu hetke ja isegi öist lõpupidu ei saadud täie rinnaga nautida, sest lennuk Eesti suunas lahkus juba varahommikul.

«Ausalt öeldes on see viimane osa olnud suhteliselt intensiivne, bussi peale ja maha minemine ning proovid,» kirjeldas Purga. «Eile (üleeile - toim.) oli väga raske päev, noortest on isegi kahju, sest ei näe võimalust, et nad saaks kuskil midagi nautida.»

Purga sõnul peaks pärast finaali saabuma suur pingelangus ja rõõm, et on läinud hästi, kuid pidutseda pikalt ei saa, sest kell 8.30 lahkub juba lennuk.

«Ma palusin juba eile õhtul, et nad pakiks asjad ära,» lisas Purga.

Eesti delegatsioon peatub hotellis Mercure ja teisi delegatsioone seal polnud. Ka mujal jääb teiste riikidega suhtlemine pigem tagaplaanile.

«Sellist nagu väga intensiivset läbimist pole, tantsupoisid on vaid sõpru leidnud ja on kontaktide loomisel aktiivsemad,» kirjeldas Purga. «Tüdrukud on tagasihoidlikumad ja suhtlus piirdub sellega, mis on võistluspaigas pauside ajal.»

Korralduse poole pealt tõstis Purga esile sakslaste püüdlikkust, mida on vahepeal isegi natuke liiga palju ja paar asja on üle korraldatud.

«Kõige suurem raskuskese on suunatud turvale ja seda igas mõttes,» sõnas ta. «Soovitakse, et jõuaksid arenale kolm tundi enne ja ollakse väga ettevaatlikud kõige selle suhtes. Muidu on väga okei.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles