Fänn: Eesti lauludes on alati värskust

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Nurmsalu
Sandra Nurmsalu Foto: Liis Treimann

Elu24.ee palus Eurovisiooni fänniklubi presidentidel öelda, mida nad arvavad Eesti lugudest läbi aegade ning fännide hinnangul on Eestil olnud nii suurepäraseid lugusid kui ka täielikke läbikukkumisi.

Cristina Giuntini (Itaalia)

Viimasel ajal on teil olnud mõned parimatest lauludest. Dekaadi alguses olid Eesti laulud kenad, kuid nad polnud originaalsed («Runaway», «Through my window») ja ma olin sõnatu, kui kuulsin «Leto sveti», mis mulle üldse ei meeldinud.

Kuid siis tulid meistriteosed nagu «Rändajad» ja «Siren» ning ma arvan, et Eesti on õigel teel.

Ronny Glaser (Šveits)

Teil on kas väga head või väga halvad lood, midagi keskpärast pole.

Ma olin ka Eestis, kui saite õiguse võistluse korraldada, ja te näitasite, et heaks võistluseks ei pea korraldajaks olema suurriik.

Michalis Antoniou (Küpros)

Eesti on läbi aastate saatnud võistlusele mõned suurepärased laulud ja te tõestate, et oskate tugevaid võidukandidaate esitada.

Hakob Avchyan (Armeenia)

Ma ei saa öelda, et Eesti oleks mu lemmik Eurovisiooniriik, kuid tõsi on, et Eesti lood on omapärased ja kõrge kvaliteediga, kuigi need mulle üldiselt ei meeldi.

Samas on sellel unikaalsusel ja omapärasusel Eurovisioonis oma koht.

Eesti on igatahes üks huvitavamaid riike, kuid ma tõstaks esile 2009. aasta laulu, mis oli tõesti hea. See oli maagiline laul ja Sandra hääl oli hiilgav. See oli ka õhtu üks parimaid esitusi.

Mulle meeldivad ka «Rockfeller street» ja Gerli Padari «Partners in Crime».

Roi Yechezkel (Iisrael) 

Vau! Palju häid laule, eriti veel need, mis on eesti keeles. Kuid lood on kas väga head või väga halvad ja keskpärast pole.

Paul Marks-Jones (Suurbritannia)

Nagu kõik riigid – mõned tipphetked ja mõned mitte nii helged momendid. Me oleme tänulikud, et Eesti on oma ilusat keelt tutvustanud ja esitanud võistlusele nii häid lauljaid nagu Maarja.

Kahjuks on «Everybody» minu hinnangul läbi aegade kõige viletsam võitja.

Eestlased ei karda aga uusi asju proovida – nagu näiteks eelmisel aastal.

Martin Paberit (Eesti)

Arvestades, et Eestil avanes võimalus Eurovisioonil osalemiseks alles siis, kui see üritus oli juba pea neli aastakümmet vana, pole meie panus kindlasti Eurovisiooni nii suur kui nendel riikidel, kes on osalenud algusaastatest peale.

Samas oleme ühe võiduga ja mitmete top-10sse tulnud lugudega jäänud paljudele meelde ning mõned Eesti eurolaulud (näiteks «Keelatud maa» ja «Kaelakee hääl») on siiani mõnede välisfännide kõigi aegade lemmiklaulude hulgas.

Samuti ei saa unustada seda, et veel praegugi peetakse 2002. aastal Tallinnas toimunud võistlust üheks parima korraldusega Eurovisiooniks läbi aegade.

Sellest annab tunnistust ka see, et mitmeid toonaseid korraldustiimi liikmeid on järgnevatele võistlustele palutud nõu ja jõuga abiks tulla.

Tolga Irkan (Türgi)

Paljud minu lemmiklaulud on Eestilt ja eriti 1990. ja 2000. aastate algusest: «Diamonds of Night», «Once In A Lifetime», «Everybody», «Runaway» ja see nimekiri võiks jätkuda.

2003.-2008. aastal oli Eestil vaikne periood, kuid 2009. aastast tulite tagasi ja tundub, et tänavu saab see jätku.

Jouni Pihkakorpi (Soome)

Vaatamata võrdlemisi lühikesele euroajaloole on Eesti võistluse korra võitnud – oma seitsmendal katsel. Meil, soomlastel, võttis see aega 40 aastat.

Eestit on esindanud mõned väga tugevad lood nagu näiteks «Kaelakee hääl», mis oli Soomes 1996. aastal suureks hitiks.

Jose Rodriguez (Hispaania)

Eesti on Eurovisioonile saatnud mitmeid imelisi laule ja supervõit 2001. aastal. Eriti tõstaks esile 1996., 1999., 2000., 2009. ja selle aasta laulu.

Eesti lood on head olnud, kuid on ka Euroopa publiku jaoks veidraid katsetusi nagu näiteks 2003., 2004. ja 2010. aastal.

Morten Thomassen (Taani)

Eesti on andud mekkida, mida teil on popimaailmale pakkuda. Teil on mitmeid talendikaid heliloojaid ja lauljaid.

Suurem osa Eesti lauludest on minu jaoks olnud tabeli esimeses pooles, teie lauludes on värskust, mida ma unikaalseks pean.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles