MIKS EESTI EUROVISIOONIL PÕRUS?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurolaulik Getter Jaani ja Sven Lõhmus jõudsid koos tiimiga tagasi Tallinnasse pühapäeva pärastlõunal.
Eurolaulik Getter Jaani ja Sven Lõhmus jõudsid koos tiimiga tagasi Tallinnasse pühapäeva pärastlõunal. Foto: Raigo Pajula

Kas Getteri eelviimane koht oli Sinu jaoks šokk? Mis läks nihu? Miks me Euroopale peale ei läinud?

Eesti oli veel enne Eurovisiooni lõpuspurti kindel, et seekord saadeti võistlustulle õige laul. Kihlveokontorid, fännid, konkurendid ning Eesti muusikagurud ennustasid meie Getterile suisa võidukarikat.

Mis siis nihu läks? Staarastroloog Edda Paukson arvas, et lauljatarile võis saatuslikuks saada vale kleidivärv. Paukson tõdes, et fuksiaroosa, mis teles paistab lillakana, pole Getteri värv. «Lilla on mure värv,» teadis tähetark ning soovitas lauljataril kanda hoopis kollast kleiti.

Muusikaekspert Olavi Pihlamägi taas, et taustatantsijad olid leebelt öeldes ebaprofessionaalsed, kes hoogsa tantsimise ajal hoopis laval pusimisega Getteri etteastet segasid.

«Nad määrivad seda ilusat pilti, mis Getterit võiks ümbritseda,» põrutas Pihlamägi vahetult enne finaali. «Need tantsupoisid oleks tulnud üldse ära jätta või eemale paigutada.»

Suurürituste korraldaja Reno Hekkonens oli aga eestlaste valikust Getter Jaani Eurovisioonile saata algusest peale hämmingus. «Tegu on ju harju keskmise lauluga! Kuidas see üldse finaali pääses,» oli Reno vihane.

Mida Sina asjast arvad? Mis oli Eesti laulul viga, et tal Eurovisioonil nii nirult läks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles