Aserid olid oma võidus juba ette kindlad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani esindanud Eldar Gasimov, Nigar Jamal ja nende taustalauljad rõõmustavad Eurovisiooni-võidu üle.
Aserbaidžaani esindanud Eldar Gasimov, Nigar Jamal ja nende taustalauljad rõõmustavad Eurovisiooni-võidu üle. Foto: Marko Tubli

Tänavu Eurovisioonil võidutsenud Eldar Gasimov ja Nigar Jamal (Ell/Nikki) ütlesid, et uskusid algusest peale oma võiduvõimalustesse. Duo tänas kõiki toetuse eest.


Aserbaidžaan oli oma võidus nii kindel, et pressikeskuses algas aserite pidu juba siis, kui hääli pidi andma veel kümmekond riiki. Viimaste punktide kõlades hüppasid ja kaisutasid aserid nii kaaslasi kui ka õnnitlema saabunud kolleege, kes sumiseva mesilassülemina nende ümber tiirutasid, et siirast rõõmu avaldada.

Juubeldamine jätkus pressikonverentsilgi, mille Eldar ja Nigar avasid lauluga, kuid seekord esitasid nad loo aseri keeles. «Soovime tänada kõiki, kes meile hääle andsid, meie laulu armastasid ja meisse uskusid,» sõnas Nigar. «Uskusin esimesest päevast alates, et suudame võita,» lisas Eldar. «Me ei mõelnud ennustustele, vaid töötasime mitu kuud väga kõvasti ja olime tehtuga väga rahul.»

Nigari sõnul on aeg lennanud kiiresti ja muutusi on toimunud palju. Vaid mõne kuu eest oli ta koduperenaine, aga nüüd Eurovisiooni-võitja, mis tähendab tema jaoks suurima unistuse täitumist.

Unistus Eurovisioonil osaleda tekkis Nigaril juba 2000. aastal, kui võistlusel sai teise koha Venemaa laulja Alsou, kes on Aserbaidžaanis väga populaarne. Väidetavalt tekkis samasugune unistus samal aastal ka Eldaril, kes on võistlust väga tähelepanelikult jälginud, eriti pärast 2008. aastat, mil Aserbaidžaan oma debüüdi tegi.

Pressikonverentsil sooviti ka teada, kas Aserbaidžaan, mis asub Aasias, kavatseb eurooplaste lemmiktelesaate ehk Eurovisiooni korraldada.

«Muusikal pole piire, soovime vaid, et inimesed seda naudiksid,» vastasid artistid. Duo lubas ka, et hakkavad kohe tööle ning annavad varsti välja uue albumi. Näiteks tõlgitakse võidulaul «Running Scared» nii saksa kui ka prantsuse keelde ja võimalik, et teistessegi keeltesse. «Soovime oma lauluga Euroopa ühtsemaks muuta,» selgitas Eldar.

Aserbaidžaan kogus Eurovisiooni lauluvõistlusel 221 punkti, teise koha sai 189 punkti kogunud Itaalia (Raphael Gualazzi) ja kolmanda Rootsi (Eric Saade), kelle arvele jäi 185 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles