Suurepärased uudised! Miljonite lemmik Netta «Toy» tõusis USA klubimuusika edetabelis esimeseks (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netta edul ei ole piire
Netta edul ei ole piire Foto: GIDEON MARKOWICZ / AFP / Scanpix

Sel aastal Iisraelile võidu toonud Netta Barzilai laul «Toy» tõusis nädal tagasi Billboardi klubimuusika edetabelis esikohale ja on sel kohal siiamaani.

«See on minu jaoks väga põnev,» sõnas Netta New Yorgist saadetus avalduses. Laulja viibib USAs promotuuril. «Ma tulin just lennukilt maha ja see oli esimene sõnum, mis ma telefonile sain. Ma olen tänulik kõige eest, mis minu ümber toimub. See on suurepärane aasta ning kogemused on olnud fantastilised.»

«Toy» on Billboardi klubimuusika edetabelis juba kümnendat nädalat ja on alates sinna jõudmisest üha populaarsemaks muutnud, vahendas Times of Israel. 20. augustil tõusis aga laul esimeseks ja on sellel kohal ka praegu. Esimesel kohal olles edastab «Toy» selliseid maailmakuulsaid artiste nagu Christina Aguilera, Enrique Iglesias ja U2.

Netta edukas aasta sai jätku.
Netta edukas aasta sai jätku. Foto: Vyacheslav Prokofyev / Vyacheslav Prokofyev/TASS

Hadashot TV kohaselt on see esimene kord, mil Iisraelist pärit artist asub mõne Billboardi edetabeli tipus. Billboard märgib kõige populaarsemat muusikat USAs ja koostab erinevate žanrite edetabeleid.

Miljonite poolt armastatud «Toy» asub ka näiteks 31. kohal Billboardi elektroonilise muusika edetabelis, kus see on olnud juba viimased viis nädalat. Kui Netta edu jätkub, siis on see varsti esimene ka selles edetabelis.

Pärast laulu debüteerimist natuke enne Eurovisiooni sai sellest Iisraelis koheselt hitt ning on pärast euroka võitu maikuus aina populaarsemaks muutumas. Laul on populaarne ka Euroopas ning tegi ajalugu, kui sellest sai lauluvõistluse YouTube'i kanali kõige enam vaadatuim video.

Miljonite poolt armastatud Netta «Toy»

Vaatamata laulu kasvavale populaarsusele ähvardab selle loojaid plagiaadisüüdistus. Maailma üks suurimaid muusika produktsioonifirmasid Universal Music Studios, saatis laulu loojatele Doron Medalie'le ja Stav Begerile kohtueelse teate, milles neid süüdistati The White Stripesi 2003. aasta laulu «Seven Nation Army» kopeerimises. Kui plagiaat leiab tõestust, siis võib «Toy'd» eest oodata Eurovisioonilt diskvalifitseerimine, kuna seal tohivad osaleda vaid originaalsed laulud. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles