Leen Kadakas: Eesti bändid on konkurentsivõimelised ka välismaal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leen Kadakas
Leen Kadakas Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eestis maailma suurimat plaadifirmat Universal Music Group esindava Leen Kadaka sõnul on siinsed bändid ambitsioonikad ja usuvad enda muusikasse - Eesti artistidel on sisu, omapära ja kvaliteeti.

Kevadel toimunud võistluse Eesti Laul 2011 finalistid jätsid Universal Music Balticsi juhi sõnul talle üldiselt väga hea mulje, kirjutab ERR.ee.

«Oli tugevaid kontseptuaalseid lahendusi, mille tagant paistis ka asjatundlik tiim. See väljendus nii esituses kui ka visuaalses võtmes. Eraldi võib esile tuua näiteks Victoria ja Getter Jaani,» sõnas Kadakas.

Paljud Eesti Laulust osa võtvad artistid seavad endale kõrgeid sihte ning soovivad jõuda rahvusvahelise publikuni.

Ühtset reeglit, millal täpsemalt sihid välisturule seada, Kadakas välja ei toonud, kuid tõstis esile mõned eeldused: «Kindlasti peab olema looming originaalne ja artistil sageli mainitud x-faktor. Viimast on äärmiselt raske lahti seletada. Selleks ei ole suurepärane välimus ja fantastiline vokaal, vaid midagi sügavamat, mis publikut paelub. Näiteks võiks esitaja juba ainuüksi kuulmise järgi meelde jääda.»

Samuti tuleb suureks kasuks hea mänedžer, keda oleks Eestisse kindlasti juurde vaja.

Muusikaedetabelite tipus troonivate artistide puhul võib tema sõnul ühise näitajana välja tuua, et nad kirjutavad oma lood ise, esitavad neid väga hästi ja on ka stiililiselt ja väljanägemise poolest lihvitud. Selliseid muusikuid leiab ka Eestist.

«Heaks näiteks on Robin Juhkental ja Malcolm Lincoln, kelle leidsime just Eesti laulult. Tegemist on unikaalse artistiga, kes kirjutab muusikat ja esitab seda väga hästi,» seletas Universal Music Balticsi juht.

Universal plaanib saabuval konkursil hoolega silma peal hoida ning sama teevad ka teised muusikatööstuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles