Konkursile Eesti Laul 2012 esitati rekordilised 159 lugu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 telgitagused
Eesti Laul 2011 telgitagused Foto: Jelena Rudi

Täna lõppes lugude esitamine suurimale kodumaisele laulukonkursile Eesti Laul.

Kokku laekus 159 pala, mille hulgast selgitab muusikaasjatundjatest koosnev žürii välja 20 parimat. Poolfinalistid tehakse avalikuks neljapäeva õhtul ETV saates «Ringvaade», mis algab kell 19.

Konkursi Eesti laul 2012 produtsent Heidy Purga usub, et telemaja fuajees asunud kogumiskasti jõudis hea ja värske kodumaine muusika.

«Igal aastal on konkursilt tõusnud uued tähed ja leidunud säravaid üllatajaid. Oleme alati rõhutanud, et Eesti Laulule on oodatud muusika, mis artiste inspireerib ning mida nad ka igapäevaselt viljelevad. Varasemate aastate kogemus näitab, et sellest ka lähtutakse,» räägib Purga.

Konkursi korraldustoimkonna sõnul toodi valdav enamus lugusid viimasel hetkel ning kogu esmaspäeva võis telemaja ees märgata aktiivset sagimist. Viimase tunni jooksul jättis välklampide sähvimise ning kaamerate ja mikrofonide piiramisringis oma loomingu telemajja nii uusi tegijaid siinsel muusikamaastikul kui ka juba tuntud artiste. Võimalused poolfinaali jõuda on kõigil.

Eelmisel aastal esitati lauluvõistlusele 140 pala. Seega on eelvoorus heitlevate lugude hulk tänavu mõnevõrra suurenenud. Kokku on ka tänaseid numbreid arvesse võttes nelja aasta jooksul lauluvõistlusele esitatud 564 pala, mis on tunnistuseks, et Eestis luuakse palju uut muusikat.

«Kui nii edasi läheb, võib ka 20 poolfinalisti valimisest väheks jääda,» rõõmustab ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normet. «Vastastikune usaldus muusikute ja konkursi korraldajate vahel on tõeliselt tugev.»

Eesti laul 2012 ajakava:

● Žürii valib 20 parimat ja teeb need avalikuks hiljemalt 16. detsembril
● Esimene poolfinaal toimub 18. veebruaril
● Teine poolfinaal toimub 25. veebruaril
● Finaal toimub 3. märtsil Nokia Kontserdimajas.

Finaali piletid on kuni aasta lõpuni soodushinnaga saadaval Ticketpro ja Piletilevi müügipunktides.

Lisainfot konkursi kohta leiab kodulehelt ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles