Valge Maja mõistis hukka Trumpi tapjana kujutanud veresaunavideo

Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP

Valge Maja mõistis esmaspäeval hukka video, mille sisse monteeritud president Donald Trumpi meenutav tegelane laseb maha ja pussitab ajakirjanikke ning oma poliitilisi vastaseid.

Videot näidati eelmisel nädalal Trumpi toetajate konverentsil.

Meemis, mis põhineb stseenil 2014. aasta spioonikomöödiast «Kingsman: Salateenistus», pandi presidendi pea ühele mehele, kes tapab püstoli, noa ja paljaste kätega inimesi, kelle näod on asendatud meediaväljaannete logode ja poliitfiguuridega. Meediaorganisatsioonide seas on telekanalid CNN ja NBC ning päevaleht Washington Post. 

«Donald Trump pole veel videot näinud, ta näeb seda peatselt, kuid arvestades kõike, mida ta on kuulnud, siis mõistab ta video jõuliselt hukka,» ütles Valge Maja pressiesindaja Stephanie Grisham Twitteris.

«Valeuudiste kirikus» toimuvas veresaunas lööb Trumpi näoga karakter kuklasse hiljuti surnud senaatorile John McCainile ning paneb põlema senaator Bernie Sandersi pea.

Seejärel viskab ta põrandale vabariiklasest senaatori Mitt Romney ning lööb ekspresident Barack Obamat selga ja paiskab ta pea ees vastu seina.

Videot näidati ühenduse American Priority (AMP) üritusel, mis korraldati presidendi kuurordis Trump National Doral Miami. Korraldajate sõnul oli video osa meeminäitusest.

«AMP lükkab tagasi igasuguse poliitilise vägivalla ning üritab edendada tervislikku dialoogi sõnavabaduse hoidmise üle,» ütles korraldaja Alex Phillips New York Timesile.

Timesi sõnul olid üritusel kõne pidanute seas presidendi vanim poeg Donald Trump noorem, tema kunagine pressiesindaja Sarah Sanders ja Florida kuberner Ron DeSantis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles