Võitja teada? Islandi tänavune eurolugu hullutab rahvast üle kogu maailma

Elu24
Copy
Island on 65. Eurovisioni suurfavoriit
Island on 65. Eurovisioni suurfavoriit Foto: Instagram @dadimakesmusic

Tänavuse Eurovisionini on aega veel enam kui kaks kuud, kuid Islandist on ootamatult saanud võistluse suurfavoriit. Saareriigi võistluslugu lööb sotsiaalmeedias korralikult laineid ja seda fännab isegi näitleja Russell Crowe.

Möödunud nädalavahetusel valisid islandlased oma selle aasta võistluslooks süntpopi pundi Daði & Gagnamagnið loo "Think about Things", mis on jäänud kõrvu paljudele üle kogu maailma. Loo muusikavideo on lühikese ajaga kogunud üle miljoni vaatamise ning seda on teiste jaganud ka Russell Crowe ja Dara Ó Briain.

Daði & Gagnamagnið sai tuli kokku spetsiaalselt islandlaste konkursiks Söngvakeppnin. Selle moodustavad mees nimega Daði Freyr, tema abikaasa, õde ja mõned sõbrad. Tegemist pole aga sugugi nende esimese korraga Eurovisioni rallis  – aastal 2017 jäid nad reisituusikust napilt ilma, saavutades Söngvakeppninil teise koha. 


Island tegi oma Eurovisioni debüüdi aastal 1986, ent senini pole ühelgi artistil õnnestunud võitu koju viia. Aastal 1999 jäi Selma looga "All Out Of Luck" teiseks ja kümme aastat hiljem kordas lauljatar Yohanna seda tulemust ballaadiga "Is It True?". Mullu esindas riiki skandaalne antikapitalistlik etenduskunsti rühmitus Hatari, kes pälvis 232 punktiga 10. koha. Kihlveokontorite hinnangul võib just Daði & Gagnamagnið viimaks Islandile kauaoodatud esikoha tuua.

Kuula Daði & Gagnamagnið pala "Think about Things"  – kas kõlab nagu võidulugu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles