VIDEO ⟩ Kuidas meeldib? Soomlasi esindab Eurovisionil see hõbehäälne noormees

Elu24
Copy
Aksel Kankaanranta
Aksel Kankaanranta Foto: Kaader videost / Youtube.com

Eurovision pole enam kaugel ja tänaseks on kõik lauluvõistlusel osalevad riigid oma võistluslood välja valinud. Meie põhjanaabreid sõidab Rotterdami esindama Aksel Kankaanranta looga «Looking Back».

Soomlased katsetasid vahepeal erinevaid formaat, kuid sel aastal naasti konkursi Uuden Musiikin Kilpailu juurde, mille võitjaks pärjati Aksel Kankaanranta. Konkursil osalesid lisaks Akselile ka Catharina Zühlke, F3M, Sansa, Tika ja Erika Vikman, kellest viimase feministlik hümn «Cicciolina» oli rahva suur soosik.

Sarnaselt Eesti Laulule valis Soome oma 2020. aasta euroloo rahvahääletuse ja rahvusvahelise žürii abil. Žüriisse kuulusid näiteks Bulgaaria lauljatar Poli Genova, Eestit kahel korral Eurovisionil esindanud Laura Põldvere ja Lucia Perez Hispaaniast. Oma sõna ütles sekka ka Eurovisioni kõige menukama fänniblogi Wiwibloggs eestivedaja William Lee Adams. Võidulugu kogus žüriilt 76 punkti, rahvalt 94.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We ready

A post shared by Aksel Kankaanranta (@okraranta) on

Aksel Kankaanranta sai oma kodumaal tuntuks talendisaate «The Voice of Finland» vahendusel, kus ta 2017. aastal teiseks jäi. Mees ütleb, et oma loomult on ta äärmiselt tagasihoidlik ning esinemise puhul köidab teda inimestes sügavamate emotsioonide ja reaktsioonide tekitamine. Looga «Looking Back» tähistab ta elu. «Me kõik seame endale igasuguseid verstaposte. On need aga tõesti midagi väärt ja kas nende saavutamine teeb meid tõepoolest õnnelikuks?» seletab muusik lahti oma pala sügavama mõtte.

Soome tegi oma Eurovisioni debüüdi aastal 1961, ent esimese ja senini ainsa võidu tõi riigile ansambel Lordi looga «Hard Rock Hallelujah» aastal 2006. Tänavu ennustatakse Soomele 21. kohta. Tervet ennustustabelit saab uudistada SIIT! Eesti leiab paraku tabeli viimaste seast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles