Taavi Peterson: Eesti Laulule lähen bändiga, mis sündis nädalaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erasmus Rotterdamist
Erasmus Rotterdamist Foto: ERR

Superstaarisaatest tuntud Taavi Petersonile ei toonud Eesti Laulul edu mitte laul, mille kallal ta oma bändiga kuid nokitsenud oli, vaid vahetult enne võistlust moodustatud pundi Erasmus Rotterdamist viimasel minutil valminud lugu «Kuu pääle». 

«Nädala ajaga on võimalik asi ära teha vaid proffidega, kui igaüks teab, mida teeb,» usub Taavi.

Taavile teinud helilooja ja kitarrist Paul Daniel ettepaneku kaasa lüüa kaks nädalat enne konkursi tähtaega. «Selleks ajaks oli loo vorm iseenesest paigas, olin saatnud kõigile demo ning Jürgen (Jürgen Rooste) töötas juba teksti kallal,» meenutab Paul Õhtulehele.

Kaheks prooviks kohtuti aga alles viimasel nädalal. «Pühapäeval (Eesti Laulule lugude aesitamise tähtaeg oli esmaspäev, 12. detsember) mängisime juba kõik koos ja korraga sisse,» ütleb Taavi. Eesti raadio teises stuudios helirežissöör Teet Kehlmanni käe all kulus salvestamiseks kolm tundi.

Kiirustamisele vaatamata pole hiljem tarvis olnud laulu eriti kõpitseda. «Lugu sai natuke miksitud ja kokku mängitud, neljandas salmis näiteks klahvpille juurde mängitud, kuid üldiselt jäi ta selline, nagu algsel kujul salvestasime,» kinnitab Paul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles