Aasta hiljem: Sõpruse Puiestee

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Sõpruse Puiestee & Merili Variku videost «Rahu, ainult rahu»
Kaader Sõpruse Puiestee & Merili Variku videost «Rahu, ainult rahu» Foto: Kaader videost / Youtube.com

Võistlusel Eesti Laul 2011 astus Sõpruse Puiestee harjumuspärase mehise koosseisu asemel üles duetina koos Merili Varikuga. Nüüdseks on naisvokaal bändi repertuaaris tavapärane. Lauljatar on pärast konkurssi bändi ametlik liige, kellega koos lindistati mullu uus plaat, anti kontserte ja tähistati ansambli kümnendat juubelit.

«Meil oli laulule «Rahu, ainult rahu» vaja naishäält, kuna üksi lauldes tundus see liiga üheplaaniline. Vanast ajast oli meil Agent M-st positiivselt meeles Merili. Ja kuna meievaheline koostöö Eesti Laulul klappis, otsustasime seda jätkata,» meenutab Sõpruse Puiestee laulja ja kitarrist Allan Vainola Variku kaasamist bändi Eesti Laulu ametlikul kodulehel avaldatud artiklis.

2011. aasta suurimaks õnnestumiseks peab Vainola Eesti Laulul osalemist, kuna see tõstis bändi jälle jõulisemalt pildile.

«Sõpruse Puiesteele aitas Eesti Laul väga palju kaasa. See tõstis meid uuesti meedia ja avalikkuse ette. Seda on artistile väga vaja, või vähemalt Eestis on see väga oluline,» arvab ta.

Ka bändi uue plaadi tegemisele andis konkurss indu juurde.

«Plaadi oleksime me niikuinii teinud, aga nüüd tegime selle rakettide ja paukudega. Muidu oleksime selle tõenäoliselt lihtsalt kuskil valmis sahistanud,» muigab Vainola.

Tunde põhjal tehtud looming

Sõpruse Puiestee uue plaadi «Planeetidegi vahel kehtib raskus» materjal on varasemast erinevam: «Sõpruse Puiestee on varem olnud pigem selline süntesaatoritel baseeruv elektrooniline projekt. Aga uue plaadiga liikusime enam nii-öelda naturaalmuusika poole ja oleme retro radadel.»

Kindlaid plaane tulevikuks Vainola ei sea. «Nüüd on kavas lihtsalt tegutseda ja tunde järgi muusikat teha. Ootame inspiratsiooni ja kui see tuleb, siis teeme. Sellisel kujul tulebki looming kõige parem,» arvab ta.

Sel aastal kavatseb Vainola Eesti Laulu kindlasti jälgida, kuna artistide nimekiri tõotab vokaalselt tugevat lahingut. Lisaks ootab ta säravaid esitusi. «Seal tuleb ikka ka show’d teha ja huvitav on vaadata, mida keegi on välja mõelnud,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles