Aasta hiljem: Tiiu Kiik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2010 - Pidu ja trall Greenroomis - Tiiu Kiik
Eesti Laul 2010 - Pidu ja trall Greenroomis - Tiiu Kiik Foto: Jelena Rudi

Tiiu Kiik on pärast Eesti Laulu elanud enda sõnul tavalise inimese elu. Tema jaoks tähendab see oma muusika, laste ja tööga tegelemist. Muusika vallas peab ta üheks olulisemaks kordaminekuks 2010. aasta Eesti Laulu, mil ta konkursil esimest korda osales.

«See oli väga lahe ja hea kogemus. Sellest ajast saati ongi kõik teistmoodi edasi läinud ja arenenud,» räägib ta.

Pärast konkurssi on Kiik aktiivsemalt tegelenud oma soolokärjääriga,  esinenud mitmetes paikades ning andnud 2010. Aastal üheaegselt välja kaks esikplaati.

«Loominguga tegelesin ma juba päris väikse lapsena, aga niimoodi korralikult olen sellega tegelema hakanud viimasel ajal,» räägib ta.

Tänu konkursile on Tiiu Kiige vastu huvi tuntud ka teistest riikidest. «Piiri tagant on minuga päris palju ühendust võetud. Enamasti on need inimesed, kes ka ise muusikaga tegelevad või teevad mõnd muusikaportaali ja soovivad minuga intervjuud teha. Samuti on fänne juurde tulnud, enamjaolt Hispaaniast, aga ka Mehhikost, Ameerikast ja Jaapanist,» loetleb laulja.

Mitmekülgne artist

Suvel ilmus Kiigel demoalbum, mis on tema sõnul nii-öelda tutvustav variant sellest, mis tulemas on.

«Sellel internetialbumil on samuti elektrooniline muusika, kuid seal on rohkem kitarrilikuma sound’iga lugusid, mis kõlavad veidi indie’likult,» kirjeldab ta.

Stiili ja kõlade osas on Kiik mitmekülgne. Ka 2010. aastal ilmunud kaks albumit on kumbki ise nägu, üks tantsuline ja teine rahulik ning klassikalisest muusikast mõjutatud. Lisaks sellele oli Kiik varem ka metalbändi Forgotten Sunrise liige.

Edasiseks plaaniks on Kiigel muusikakirjutamise kõrval ka oma välise kuvandi osas töötamine.

«Mulle tundub, et olen enda muusika soiku jätnud. Peaksin selle rohkem käsile võtma ja leidma rohkem tegelasi, kellega oma lugusid esitada. Aga mitte ainult rohkem muusikat tegema, vaid ka välisele küljele enam rõhku panema, rohkem võib-olla reklaamima ning imidžit looma.»

Selle aasta Eesti Laulu puhul vaatab Tiiu Kiik erilise tähelepanuga hoopis tehnilist ja teostuslikku külge.

«Sel aastal huvitab mind just selle projekti tegemine. Huvitav on seda kõrvalt jälgida, kui ma tean, mis lava taga toimub,» räägib Kiik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles