Mis on Teele Viira suur plaan ja unistus?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu II poolfinaali lugude salvestus
Eesti Laulu II poolfinaali lugude salvestus Foto: Jelena Rudi

Elu24 vestles lauljatar Teele Viiraga pühapäeval Eesti Laulu poolfinaali lugude salvetamise eel.

Kui valmis sa esinemiseks oled?

Suhteliselt valmis, aga minu sooloetteaste on natuke improvisatsiooni peal ka, nii et ma ise ka ei tea seda lõpptulemust. Teatud mõttes ongi see hea, sest siis ei saa sind keegi kasti sisse toppida ja lähtud laval otsestest emotsioonidest.

Kuidas on sul lood lavanärviga?

Iga kord lähen pabinasse ja vahel läheb asi nii hulluks, et võin isegi midagi sassi ajada. Tavaliselt on mul aga lavanärv olemas just täpselt selle jaoks, et kontrolliksin ennast ja annaksin paremini edasi laulu sõnumit. Sellist suurt probleemi, et hing otsa saaks või täpiliseks läheks, pole mul kunagi olnud. Aga närv on olemas, päris nii enesekindel ei ole... Ma ei tea, kes see laulja peab olema, kes ütleb, et tal on täiesti ükskõik ja ta lihtsalt läheb lavale.

Millise sõnumi edastab sinu laul kuulajale?

Laulu point on see, et ükskõik kui hästi sul elus läheb ja kui hea võib olla see kaaslane, kes sinu kõrval kogu aeg sammub - vahepeal viskab ikka selliseid pingeid sisse, et tahad üksi olla. See räägib sisemisest võitlusest, mis minu poolt vaadates tekib mõnikord loomeinimestel ja lauljatel, kui nad tunnevad, et neid ei mõisteta. Selline maailmavaluhetk.

Keda näeb laval koos sinuga?

Väga lahedaid tšikke, kellest pooled on pärit Saaremaalt ja pooled mandrilt. Nad on kõik minu parimad sõbrannad ja professionaalsed lauljad. Kõik nad on Otsa koolist läbi käinud ja osad isegi Stockholmi kuninglikus akadeemias õppinud. Nüüd peavad nad ka tantsijad olema ja nad on kõik väga tublid olnud.

Mida on selle kontseptsiooni juures kõige keerulisem kokku panna?

Ma pabistan selle pärast, et improvisatsioon tuleks lahe ja otse hetkest enesest.

Millist kostüümi laval kannad?

Mul on erkroosa topp ja all säbrulised roosa-musta-valgekirjud püksid. Nende autor on Liina Stein, kes on ainuke Eesti disainer, kelle looming on sama kreisi ja pöörane, nagu mina vahepeal olen. Mulle meeldib ka naiselikke ja lihtsamaid asju kanda, kuid sellise konkursi puhul on telekast alati põnevam vaadata kirjut ja värvilist.

Millised muusikalised plaanid on sul lähikuudel?

Kõige suurem plaan ja unistus on ikkagi plaat. Paar lugu juba tiksuvad vaikselt sahtlis, mida hakkame töötlema ja seadma. Tahaks, et suveks oleks oma täiesti kava olemas ja saaks oma lugudega käia ringi.

Oleksid sa valmis praegu kontserti andma?

Mulle meeldib teha jazz-lugusid ja kaverdada ning omanäoliseks teha teiste lugusid. Selles stiilis suudaks küll kontserdi ära teha. Aga täisbändiga seda stiili, mida ma päriselt ise teha tahaks, selle jaoks läheb ikka tükk aega. Ma pole nii tootlik, et suudaks terve kontserditäie lugusid ise luua.

On sul ümber head inimesed?

Mul on väga head inimesed. Ainult üks on puudu - väga hea laulukirjutaja, keda ma veel otsin. Kõik soovijad kirjutage või helistage mulle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles