Ithaka Maria hoiab Eesti Laulul pöialt Rolfile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka Maria
Ithaka Maria Foto: Marko Söönurm

Üheks suurimaks mulluseks publiku favoriidiks oli Ithaka Maria lauluga «Hopa’pa-rei».

Esialgu vaid pereringis lauldud pala, mille autoriks on lauljatari isa Peeter Pruuli, oli inspireeritud väikesest Ithaka Mariast. Nüüd on see tuttav aga kogu Eesti publikule, olles mitmete Eesti raadiojaamade 2011. aasta mängitumate lugude hulgas, kirjutab Eesti Laulu ametlik kodulehekülg.

«Seda lugu on nimetatud minu tunnuslooks. Ning selles suhtes olen nõus, et «Hopa’pa-rei» lauluga õnnestus mul oma häälematerjali põnevalt demonstreerida ning publikut, sõpru ja austajaid vast vahvasti üllatada. Sellega tekkis mulle erakordselt lai kuulajaskond vanusest üks kuni pensioniealisteni välja,» räägib lauljatar.

Mullust Eesti Laulu protsessi jääb Ithaka positiivselt meenutama: «Eelmise aasta kogu protsess oli väga nauditav kuni sinnamaani, mil telefonihääletuse ajal žürii oma punktide avalikustamisega meie laulu läbi kukutas. Ott Sepp aga oma jaapanlannast kaaslasega paneb tänaseni itsitama.»

Pidu muusadega
Edasisi plaane isaga koos laule kirjutada Ithaka ei kinnita ega välista. «Mis puudutab muusikat, siis ei isa ega mina pole loomu poolest agarad tellimuste täitjad. Loome siis, kui selleks õige tunne, sisemine tung, inspiratsioonipuhang või, ütleme nii, pidu muusadega. Ka sõnad pole lihtsalt varrukast puistatud riimid, vaid laetud energiaga ja kannavad alati sõnumit. Vahel otsest, teinekord varjatut,» kirjeldab Ithaka oma loomingut ja loomeprotsessi.

«Meie tiim andis omalt poolt mitte ainult maksimumi, vaid tootis kogu läbimõeldud saagaga midagi erakordset. Laulu taga oli meeskond ja väga palju hinge. Eks me isekeskis natuke nõutuks jäime, et selle peale võitu ei tulnud,» meenutab Ithaka möödunud aasta Eesti Laulu konkurssi.

«Lõppvõistluse tarvis oli meil tõepoolest kõik välja mõeldud, alates suveniiridest kuni workshop'ideni! Eks ole ka meie viga, et publiku menu uimas jätsime lokaalse ürituse kontekstis omalt poolt midagi siinsetele otsustajatele puust ja punaseks tegemata!»

Ithaka Maria soovib, et sel aastal näitaksid võistlejad taset ning pingutaksid parima tulemuse nimel. «Ootan, et sel aastal tahaksid osalejad võistelda võidu nimel, mitte ei kulgeks niisama ühelt salvestuselt teisele ning ei räägiks, kuidas kõik lood võiksid saada esimeseks. Loomingu pingereastamine pole kunstnikele kunagi mugav, aga see käib asja juurde.»

Tänavusel võistlusel hoiab Maria esialgu pöialt Rolfile ja tema uuele projektile. «Nendest, mis seni kuulnud olen, meeldib kõige enam Rolfi lugu. Näis, mis pilt ütleb, aga praegu siis hoian pöialt temale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles