Lenna: eesmärk on Eurovisiooni lauluvõistlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu II poolfinaali põnevamad hetked lava tagant ja stuudiost.
Eesti Laulu II poolfinaali põnevamad hetked lava tagant ja stuudiost. Foto: Viktor Burkivski

Žürii ja televaatajate vaieldamatu lemmik Lenna esines Eesti Laulu teises poolfinaalis looga «Mina jään». Pääs finaali oli sellega garanteeritud.

«Jaan Pehk vist on öelnud, et Eesti Laul on peaaegu et ainus suur laulukonkurss, kus on võimalik vanematel ja noormetal artistidel enda lugusid võistlema panna ja ennast n-ö areenile tuua,» ütles Lenna Kuurmaa Elu24-le vahetult pärast teise poolfinaali lõppu.

«See on Eesti muusikute jaoks väga oluline sündmus. Miks muidu igal aastal rekordarv lugusid saadetakse.»

Oma konkurentidel hoiab Lenna silma peal.

«Ma tutvusin nendega kuidas aega ja mahti. Loomulikult tänaseks tean ma kõiki lugusid, aga täitsa algul 20 lugu on üsna palju, et ära kuulata. Mõndasid mängis raadio rohkem kui teisi. Aga huvi on loomulikult, et kellega ma vastamisi olen.»

Eesti Laulu peab Lenna tõsimeelseks võistluseks.

«See on minu jaoks pigem tahe Eestit esindada suurel lauluvõistlusel. See oleks ikka eesmärk,» ei hoia Lenna end tagasi.

Oma loo edu Eurovisioonil Lenna hinnata ei oska. «Ise hinnata on ju raske... Seda ei oska ju tõesti öelda. Nagu näha - mingid reeglid selliste konkursside puhul küll paika ei pea. Ei siin Eestist, rääkimata suurest Eurovisioonist. Ennustused on alati seinast seina. Arvan, et see on väga lahtine kuni päris lõpuni.»

Mis on aga Lenna fenomen - kas tema lugu, tema ise kui armas, tagasihoidlik ja siiras isiksus või kõik see kokku?

«Ma arvan ja loodan, et mõlemat,» vastas Lenna ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles