Aapo Ilves: võitu väärinuks ka kõik teised üheksa finalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2012 finaal: hetked green-room'ist. Aapo Ilves ja Ott Lepland.
Eesti Laul 2012 finaal: hetked green-room'ist. Aapo Ilves ja Ott Lepland. Foto: Jelena Rudi

Eurovisiooni kirevas muusikas ja karmides tuultes karastunud Lõuna-Eesti sõnasepp Aapo Ilves oleks Eesti Laulu finaali lugudest saatnud Eurovisioonile ükskõik millise.

2004. aastal Eurovisioonile jõudnud eurolaul «Tii» Neiokõsõd esituses oli Aapo Ilvese jaoks esimene võit ja pääs oma loominguga rahvusvahelisele lavale.

Pärast Ott Leplandi «Kuula» sõnade kirjutamist, väljendab kirjanik muheledes oma tundeid küsimuse peale, «mis tunne on jälle võita» ühe sõnaga: «Rutiinne».

Green roomis ringi liikudes panid kõik kahtlemata Aapot tähele tema kurikuulsa särgi järgi, mille peal ilutseb suur kiri «Kuulus kirjanik». Sealjuures jääb mees ise tagasihoidlikuks ning ütleb, et ka teised lood väärinuks edasipääsu Eurovisiooni lõppvõistlusele.

«Tead, tegelikult vaatasin küll ka teisi lugusid ja tunne oli selline, et kurat - kõik on nii tublid, et kedagi ei ole p***e ka saata. Ja tõsiselt - vaatan lugu, ja mõtlen, et see esindaks ja see töötaks ja ei oleks vähimatki kahjumeelt kui ükskõik, milline neist kümnest loost oleks läinud Eurovisioonile,» märkis Ilves.

Bakuu kohta pole Ilves veel midagi uurinud, kuid kuna nüüd on kindel, et ees ootab teine Eurovisioon, kavatseb kirjanik oma kodutöö kindlasti ära teha. «Ei veel ei tea, aga eks tuleb otsida ja uurida.»

Mida aga Ilves peale Eesti delegatsioonis olemise veel teha kavatseb, selle üle ta pikalt aru ei pidanud.

«Kui ma esimest korda Eurovisioonil käisin, oli see Türgis. Ja see Bakuu on ka nagu sama kant. Soovitaksin kindlasti süüa lammast jogurtiga,» muheles Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles