Venemaad esindavad Eurovisioonil udmurdi memmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udmurdi memmed Buranovskie Babuški (pildil koos produtsent Jossif Prigožiniga) kandideerisid Eurovisiooni Venemaa eelvoorus ka 2010. aastal.
Udmurdi memmed Buranovskie Babuški (pildil koos produtsent Jossif Prigožiniga) kandideerisid Eurovisiooni Venemaa eelvoorus ka 2010. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaa heitis täna kõrvale juba tuntud tähed ning valis riiki Eurovisioonil esindama provintsikülast pärit laulvad memmed.

Udmurtiast pärit ansambel Buranovskie Babuški (Buranovo Memmed) võitis täna varahommikul Eurovisiooni Vene eelvooru oma reipa folk-disko looga «Party for Everybody».

Kuus rahvarõivas naist kutsuvad tihke aktsendiga inglise keeles pidu panema.

Memmed said eelvoorus jagu näiteks 2008. aasta Eurovisiooni võitnud Dima Bilanist ja duo Tatu endisest liikmest Julia Volkovast.

Nende laul on ilmselt Eurovisiooni ajaloos esimene, mis on inglise ja udmurdi keele segu.

Üks ansambli liige ütles, et nende eesmärk on koguda laulmisega piisavalt palju raha, et oma kodukülla kirik ehitada.

«See on vähemalt huvitav ja originaalne,» kommenteeris muusikaprodutsent Jossif Prigožin uudisteagentuurile RIA Novosti. «Nad ei ole noored, nad ei ole glamuursed, nad on rahvariietes. Nad oleksid juba varem pidanud Eurovisioonile minema.»

Memmed said Venemaal tuntuks oma versioonidega sellistest lugudest nagu Eaglesi «Hotel California» ja The Beatlesi «Yesterday».

Eurovisiooni lauluvõistlus toimub mais Aserbaidžaani pealinnas Bakuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles