Paadam loo autori Eurovisioonile saatmisest: formaalselt on ERR oma kohustuse täitnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Paadam
Juhan Paadam Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht


Aastakümnete pikkuse teles töötamise staažiga ning pikka aega Eesti Eurovisioni-tiimi juhtinud Juhan Paadam ütleb, et Eesti Laulu reeglite järgi lasub ERRil tõepoolest kohustus saata lauluvõistluse poolfinaalidesse üks laulu autor, kirjutab Õhtuleht.


«Formaalselt on ERR oma kohustuse täitnud: Ott Lepland on ju Eestit esindava laulu meloodia autor ja ka selle esitaja. Korraldaja peab tõepoolest eelarvega ratsionaalselt ümber käima, kuid on ilmne, et nii väikese esinejate koosseisu puhul nagu tänavu, on kokkuhoid planeerituga igal juhul märkimisväärne. Seega ei saa küsimus – lähetada või mitte lähetada teksti autorit – olla pelgalt rahas, vaid ilmselt ka suhtumises,» leiab Paadam, et Eurovisiooni lauluvõistlus on eelkõige autorite ja muidugi ka esitajate võistlus.

Juhan Paadam loodab, et otsused, keda Eurovisioonile sõitvasse tiimi määrata, tehakse terve mõistusega ja eelkõige professionaalsetest vajadustest lähtudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles