Pasha: emakeeles laulmine on riskantne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulab Pasha Parfeny
Laulab Pasha Parfeny Foto: SCANPIX

Eurovisioonil Moldovat esindav Pasha Parfeny ütles intervjuus Postimehele, et emakeeles laulmine on riskantne, sest kuigi see tutvustab keelt, pole kindel, et kõik laulust aru saavad.

Pasha laulab Eurovisioonil inglise keeles ja ta avaldas lootust, et nii saab laulust aru suurem osa auditooriumist.

«Ma arvan, et õige vastus on kuskil nende kahe lahenduse vahel,» nentis ta.

Pasha sõnul võtab ta võistlustest osa eesmärgiga võita, kuid Eurovisioonil on võidul tavalisest erinev tähendus.

«Võit ei tähenda siin minu jaoks esimest kohta, vaid head ja meeldejäävat esinemist,» kirjeldas ta. «Tahaksin, et kõik laulaks minu laulu omaette. Loomulikult tahan leida üle kogu Euroopa palju uusi sõpru.»

Pasha kinnistusel on ta tutvunud kõigi konkurentidega ja tal on omad lemmikud, kuid ta ei tahtnud neid Postimehe lugejatega jagada.

«Ei tahaks neile reklaami teha,» naeris ta vastates. «Võin pärast võistlust öelda, kas minu lemmikud olid sarnased vaatajate omadega.»

Moldova esineb Eurovisiooni esimeses poolfinaalis, mis toimub 22. mail. Otseülekanne algab ETVs kell 22 ja loomulikult toob sündmuste käigu teieni Postimehe portaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles