Ott finaalis? Aga mis edasi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaemad peavad finaalis esinema kuuendana.
Vanaemad peavad finaalis esinema kuuendana. Foto: Martin Šmutov

Kui Ott Lepland saab täna Eesti aja järgi kell 22 algavast poolfinaalist edasi, on eurofännide hinnangul kõige olulisemaks loosiõnn.

Nimelt suunduvad 10 finaali jõudnud poolfinalisti pressikonverentsile, kus nad vastavad üldiselt kahele küsimusele: ühele poolfinalisti enda riigi meedia poolt esitatud küsimusele ja ühele küsimusele mujalt.

Samas on olnud šõumehi, kes sellest reeglist üle sõidavad – näiteks esimesest poolfinaalist edasi jõudnud Jedward, sest kaksikud hakkasid pressikonverentsi vahepeal suisa ise juhtima.

Seejärel peab finaali jõudnud aga kausist tõmbama ümbriku, milles on paberileht numbriga. See number ütleb, mitmendana finaalis esinetakse.

Eurovisiooni fännide ja meedia reaktsioonide järgi on head numbrid need kõige viimased ja viletsad järjekorras ette jäävad.

Selline reaktsioon on mõistetav, sest Eurovisiooni lähiajalugu ütleb, et finaalis on tulevane võitja alustanud kohalt 19 (2011, Aserbaidžaan), 22 (2010, Saksamaa),  20 (2009, Norra), 24 (2008, Venemaa) ja 17 (2007, Serbia).

Selles mõttes tegid esimesed poolfinalistid teise poolfinaali jaoks head tööd: tõmmati numbrid 2 (Ungari), 3 (Albaania), 6 (Venemaa), 7 (Island), 8 (Küpros), 14 (Rumeenia), 15 (Taani), 16 (Kreeka), 23 (Iirimaa) ja 26.

26 ongi viimane number ja sellelt kohalt esineb tänavu Moldova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles