Owe Petersell: Eurovisioonil oli üks meeldiv ja üks ebameeldiv üllatus

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio Elmar peatoimetaja Owe Petersell
Raadio Elmar peatoimetaja Owe Petersell Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Raadio Elmar peatoimetaja ja Eesti Laul 2012 žüriiliige Owe Petersell rääkis Elu24-le, et kui Rootsi võit Eurovisioonil oli oodatav, siis üllatuse pakkus Albaania ja Suurbritannia tulemus.

«Olin üsna algusest peale kindel, et Rootsi lugu võidab, sest see on väga kaasaegne ja hea laul. Natuke kartsin, et need Venemaad esindavad vanaeided lähevad rahvale peale ja ma ei olnud kuidagi nende poolt. Nad on küll rõõmsad vanainimesed, aga meie seto leelotajad laulavad natuke vingemalt. See oli rohkem nali,» arvas Petersell.

Petersell rõhutas, et Rootsi üle on tal väga hea meel ja muidugi oli Eesti supertubli: «Oti kuues koht on väga vinge!»

Kui mõelda kõigi esinejate peale, oli Eurovisioonil Owe jaoks üks meeldiv ja üks ebameeldiv üllatus.

«Mul oli väga hea meel, et nii kõrgele jõudis Albaania lugu; see krunniga naine, kes kõvasti kriiskas. Selles laulus oli midagi hästi häirivat ja kriipivat, kuid samas midagi hästi liigutavat. Ma ei osanud arvata, et see võib nii kõrgele jõuda,» sõnas Petersell.

Kahju oli raadiomehel aga sellest, et Inglismaa lugu nii kehvale kohale tuli.

«Ma isegi ei oska seda kuidagi põhjendada. Ühest küljest legendaarne Engelbert Humperdinck ja selline ilus valss, mis hästi meelde jääb... Ma ei tea, miks,» nentis ta.

Ott Leplandi võludeks pidas Petersell eelkõige siirust ja lihtsust ning fakti, et laulja esines väga võimsa vokaaliga.

«Lugesin portaalides kommentaare, et mida ta karjub ja et alguses oli laul parem. Mina ei ole sellega absoluutselt nõus. Ott oli laivis ikka suurepärane. Selles ongi Oti fenomen. Eestis on ta ju kõik saated ära võitnud, mis võita annab,» märkis mees.

Oti esitust pidas ta finaalis tugevamaks kui poolfinaalis: «Võib-olla ma kujutasin ette, aga poolfinaalis tundus, et ta ise oli veidi rohkem närvis. Mingi õrn ebakindlus kõlas läbi. Aga finaalis oli väga hea!»

Eurovisioonist tervikuna rääkides rõõmustas Petersell, et sealt tuleb kvaliteetset pop-, rokk- ja tantsumuusikat, näiteks nagu Saksamaa või Prantsusmaa lugu.

«Mul oleks hea meel, kui kvaliteetset osa oleks veel rohkem ja imelikku estraadi vähem. Ja seda veidrat diskot, mis pole liha ega kala. Need proportsioonid võiks kuidagi kvaliteedi kasuks kalduda,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles