Pajusaar: Eurovisioon on muutunud suureks mögaks

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisioon 2008 Eesti finaal. Võitis Kreisiraadio «Leto Svet».
Eurovisioon 2008 Eesti finaal. Võitis Kreisiraadio «Leto Svet». Foto: Liis Treimann

Eurolaulumeister Priit Pajusaar tunnistas, et nad natuke lootsid Eurolaulu võitu.

«Aga et laul nii hästi vastu võeti, seda me ei uskunud. See oli positiivne üllatus,» seletas mees raadio Elmar hommikuprogrammis.

Võidulaul sündis seltskonnal paari päevaga. «Nii mõnedki tunnid oli kogu Kreisiraadio punt ja Glen (Pilvre) minu juures kodus ja seal me siis möllasime. Aga umbes kolme päevaga oli joonis valmis,» meenutas Pajusaar.

Laulusõnad võeti serbo-horvaadikeelsest vestmikust. «Meil oli laul valmis, aga sõnad puudusid. Õnneks olid meil mõned inglise – serbo-horvaadi vestlussõnastikud. Sealt siis otsisime mõnusamaid fraase ja nii see kokku saigi,» rääkis Pajusaar.

Küsimusele, kas Kreisiraadio seltskonda tuli laulukirjutajatel palju taltsutada, vastas Pajusaar, et pigem oli asi vastupidi. «On olnud hetki, kus me oleme neid innustanud kogu sellele vigurile veel rohkem vinti peale keerama,» ütles autor.

Kas seekordne võidulaul võib ka poolfinaalist edasi pääseda, Pajusaar ennustada ei julge: «Eesti on ikkagi sattunud sellisesse olukorda, et poolfinaalist välja murda on väga keeruline. Ma kardan, et ei ole vahet, milline laul sinna läheb. Minu nägemuse järgi on ka eelmistel aastatel Eestit esindanud igati väärikad ja head laulud. Aga muidugi oleks hea, kui me edasi pääseks,» rääkis ta.

Pajusaar Eurovisioonis pettunud ei ole. «Me oleme ju Gleniga teinud igal aastal veidi erinevaid lugusid. Aga teisest küljest on see võib-olla tõesti meie poolt natukene protestilaul, sest minu nägemuse järgi on läinud Eurovisioon suhteliselt suureks mögaks. Ja tegimegi meelega just sellise loo,» tunnistas Pajusaar lõpuks.

Pajusaare sõnul on mais toimuvate poolfinaalvõistlusteni veel palju aega ja ideid laulu «putitamiseks» jätkub. «Mingid mõtted peas liiguvad ja ideid on selles seltskonnal kogu aeg palju,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles